Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'ın sonuçlarını kendi X hesabından paylaştı. Cari açıktaki iyileşmenin sürdüğünü belirten Şimşek, hedefe doğru yol aldıklarını aktardı.

   Kişi başına düşen milli gelirin 13 bin 110 dolara yükseldiğini açıklayan Mehmet Şimşek, "Türkiye ekonomisi 2023’te Orta Vadeli Program’ın (OVP) üzerinde yüzde 4,5 büyüyerek 1,1 trilyon doları aştı. Kişi başına milli gelir 13 bin 110 dolara yükseldi. 2023’te büyümenin üçte biri üretken kapasitemizi artıran makine ve teçhizat yatırımlarından geldi. Programımız doğrultusunda yılın üçüncü çeyreğinde büyümede başlayan dengelenme, son çeyrekte de devam etti. 2024 yılına ilişkin göstergeler dengelenmenin ve cari açıktaki iyileşmenin sürdüğüne işaret ediyor. Program hedeflerimize doğru yol alıyoruz" ifadelerini kullandı.

   Şimşek'in gönderisinin altına gelen bazı yorumlar:

   1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden dönem ikincisi olarak mezun olan Mehmet Şimşek, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sınavı kazanarak resmî burslu statüde İngiltere'de Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Başbakan Yardımcılığı da yapan Mehmet Şimşek, 2023 Haziran ayında ikinci kez Maliye Bakanı olarak görevini sürdürmektedir.