Kuşadası'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıkışının 105'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu, muhteşem bir gösteri sundu.

Kuşadası'ndaki Gösteri Ilgiyle Izlendi

Kuşadası Belediyesi tarafından hizmet binası önünde düzenlenen danslı tiyatroyu çok sayıda Kuşadalı'yla beraber Başkan Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de izledi.

Kuşadası'ndaki Gösteri Ilgiyle Izlendi 6

Kuşadalıların yoğun ilgi gösterdiği 72 dakikalık etkinlikte, izleyicilere Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluşundan bu döneme kadar olan kültürel değişim ve gelişmeler farklı yörelere ait halk oyunları eşliğinde anlatıldı.

Kuşadası'ndaki Gösteri Ilgiyle Izlendi 5

İlgi ve merakla izlenen gösteri, dönemin havasını yansıtan kostümleriyle de dikkat çekti.

Kuşadası'ndaki Gösteri Ilgiyle Izlendi 4

İzmir İktisat Kongresi'yle ekonomide yapılan değişiklikler, Nazilli Basma Fabrikası’nın açılması ve köy enstitülerinin kurulmasını işleyen danslı anlatım sonunda, Başkan Ömer Günel, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin’e teşekkür plaketi verdi.

Kuşadası'ndaki Gösteri Ilgiyle Izlendi 3Kuşadası'ndaki Gösteri Ilgiyle Izlendi 2Kuşadası'ndaki Gösteri Ilgiyle Izlendi 1

Bamyanın fiyatı tepki çekti Bamyanın fiyatı tepki çekti

Bu haber İhlas Haber Ajansı tarafından abonelerine servis edilmiştir. İçeriğe herhangi bir müdahale Haber Aydın tarafından yapılmamıştır.