Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Grup Amirliği ve Devriye Ekipleri, kaçakçılara göz açtırmıyor. Bir gece devriye gezen ekipler, denizdeki hareketlilikten şüphelenerek durumu değerlendirdi. Göçmenleri taşıyan bot, ekiplerin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Ancak kaçakçılar, polislerin dikkati sayesinde yakalanmaktan kurtulamadı.

Olay, Bayraklıdede Mahallesi'nde meydana geldi. Denizden kaçış girişiminde bulunan göçmenleri taşıyan bot, polis ekiplerinin müdahalesiyle durduruldu. Botu kullanırken suçüstü yakalanan organizatörlerden biri otomobille kaçmaya çalışırken yakalandı. Karaya çıkan 5 göçmen ise ormanda saklanmaya çalıştı ancak polislerin takibi sonucunda yakalandılar. Organizatör oldukları düşünülen 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Aydın'da 60 hayvan alevlerin arasında kaldı Aydın'da 60 hayvan alevlerin arasında kaldı

Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan F.Ş., M.P., H.A.Y. ve B.U. cezaevine gönderildi. Yakalanan 5 düzensiz göçmen ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.