Sapık yakalandı Sapık yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet" suçları kapsamında sahte ilaç ve ilaç yolsuzluğuyla ilgili bir çalışma başlatmıştır.

Yapılan incelemede, son üç yılda emniyet birimlerince ele geçirilen yasadışı ilaçların seri numaraları incelenmiş ve birçok ilacın hastalara reçete edilmiş gibi gösterilerek SGK Başkanlığına fatura edildiği tespit edilmiştir. Sahte reçetelerle SGK'ya fatura edilen ilaçların kayıt dışı şekilde yurtdışına satıldığı ve bu sayede çetenin 5 milyon liralık vurgun yaptığı belirlenmiştir.

Operasyon sonucunda, çetenin liderliğini eczacı kalfasının yaptığı, aralarında doktorlar, hastane sekreterleri, hastane veri giriş personeli ve birçok eczacı kalfasının bulunduğu 39 şüpheli gözaltına alınmıştır. Bu şüphelilerden 18'i tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Yapılan incelemede, örgüt liderinin getirdiği TC kimlik numaralarına sekreter tarafından doktorun e-imzasıyla seri şekilde reçete düzenlendiği belirlenmiştir. Sahte reçetelerde belirtilen ilaçların çetenin çalıştığı eczanelerden temin edildiği ve kayıt dışı şekilde yurtdışına satıldığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca, doktorların sekreterlerine talimat vererek, örgüt lideri eczacı kalfasının liste şeklinde getirdiği TC kimlikleriyle reçete yazdığı da tespit edilmiştir.