Çocuklar yere basmada ve yürümede güçlük çekiyorsa dikkat Çocuklar yere basmada ve yürümede güçlük çekiyorsa dikkat

Bitkisel olduğu iddia edilerek satılan güzellik ürünleri ve kalıcı makyaj uygulamalarının, gözaltı morluklarını ve cilt lekelerini gizlemeyi vaat ettiğini ancak uygulama sırasında kullanılan kimyasallar ve pigmentlerin cildin hassas yapısını bozabileceğini ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtti.

Dr. Yıldırım, özellikle kalıcı eyeliner, dudak dövmesi, kaş dövmesi gibi uygulamaların cilde zarar verebileceğine işaret etti. Uygulama sırasında kullanılan kimyasalların ve pigmentlerin cildin hassas yapısını bozabileceğini ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini vurguladı. Ayrıca sosyal medya ve güzellik merkezlerinde reklamı yapılan ürünlerin cilde ciddi zararlar verebileceğine dikkat çekti.

Dr. Yıldırım, yeni çıkan ürünler ve uygulamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini, özellikle göz çevresinde koyu renk görünümlü halkaları azalttığı ve uzun süre kalıcılık sağladığı iddia edilen ürünlerin aldatıcı olabileceğini belirtti. Hastaların doğru tedavi için dermatologlara başvurması gerektiğini ve uzmanların yönlendirmesiyle hareket etmelerinin önemini vurguladı.