BM Filistin karar tasarısını kabul etti BM Filistin karar tasarısını kabul etti
Hayvancılıkta sektör paydaşları ve uzmanların katılımıyla hazırlanan yeni yol haritasında, hayvansal üretim planlaması, destekleme modelleri, hayvan hastalıklarıyla mücadelede alınacak tedbirler ve Islah Eylem Planı gibi konularda yeniliklere yer verilecek Ayrıca, anaç hayvan sayısının artırılmasıyla ilgili çalışmalar da duyurulacak.

Çalışmaların temel hedefi, üreticiyi koruyarak ve tüketicinin çıkarlarını gözeterek kaliteli, verimli ve sürdürülebilir bir hayvancılık sektörü oluşturmaktır. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bu çerçevede yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla 2024-2028 dönemini kapsayan 5 yıllık yeni hayvancılık programını kamuoyuyla paylaşacak. 

Bu açıklama aynı zamanda, son 21 yıldır hayvancılık sektörünün rekabet gücünü artırmak amacıyla yürütülen çalışmaların detaylarını da içermekte ve Bakanlık tarafından desteklemeler, kırsal kalkınma hibeleri, AR-GE faaliyetleri, regülasyon çalışmalarının bir arada koordine edildiğini vurguluyor.  Bu süreçte sektöre 312 milyar lira destek sağlanmıştır ve yeni dönemde uygulanacak destekleme modeli yarın kamuoyuna aktarılacak.     

Kaynak: f5haber