2019'un Kasım ayında düzenlediği para ödüllü yarışma ile yeni logo kullanmaya başlayan Efeler Belediyesi'nde mevcut logo yine değişiyor. Seçildiği günden bugüne Efeler'e çivi çakmayan Fatih Atay bir kez daha belediyenin logosunu değiştirmeye karar verdi. Belediye’nin logosunda yapılacak olan değişiklik Efeler Belediye Meclisi’nde görüşülürken, hazırlanan yeni logo meclis üyelerine tanıtıldı. Tanıtım ardından kısa bir açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, logonun tanınırlık ile ilgili olduğuna dikkat çekerek “Tanınırlıkta en önde olacağız” dedi.

İlginç açıklamalar yaptı

Lise ve üniversiteli gençlerin istekleri doğrultusunda “E” harfini öne çıkarılarak düzenlenen logonun Efelerli gençlerin logosu olacağını ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; “‘E’ hem Efeler’in sembolu hem de bizim vizyonumuz olan efe, Ege, enerji, empati, eğitim, eşitlik, emek, ecdat, edep gibi birçok kıymetli sözün baş harfi. Genç grafikerlerin çeşitli fikirlerini birleştirip ‘E’ harfine bir el duruşu verdik. Bu duruşta aynı zamanda sarılmayı, kardeşliği, dostluğu, barışı tasvir ettik. Bir el kalpte bir el beyinde duruşuyla tasavvuf ve ahilik selamına gönderme yaptık. Bu yeni logo Efelerli gençlerin logosu olarak ortaya çıktı. Grafik tasarım uzmanlarına fikirlerini sorduk ve yapılan düzenlemelerle son haline getirdik. Efeler’in bize değil gençlere ait olduğu için belediyemizin yeni logosu da gençliği yansıtmak zorundaydı. Hem geleneğimize hem geleceğimize selam veren bu tasarımın Efeler’in yeni logosu olmasını gençlerimizin adına sizlere öneriyor ve desteğinizi bekliyorum” dedi.

Dikkatli bakılınca yerel motif görülüyormuş!

Hazırlanan yeni logoda yerel motiflerin de olmadığını eleştiren AK Parti Meclis Üyesi İsmail Hakkı Eser’e cevap veren Fatih Atay; “Dikkatli bakıldığı zaman yerel motif var orada. Hiç merak etmeyin” dedi.