Yazılı bir açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır şu ifadeleri kullandı:

Ülkemiz sınır güvenliği açısından sınıfta kaldığı bu dönemde çok ciddi bir mülteci akını ile karşı karşıya.
Eli silah tutabilecek her yaştaki mülteciler elini kolunu sallaya sallaya topraklarımıza akın etmekte fakat İBAN hükümeti bu konuyu planlı bir şekilde seyretmektedir. Ülkemizin huzur ve refahının karşı karşıya kaldığı bu olumsuz durumda AKP Genel Başkanı yaptığı açıklamalarla dün söylediğini bugün yalanlıyor, bugün söylediği açıklamaların yarın aksini iddia ediyor. Hükümetin depremlerden, yangınlardan, sellerden sonra vatandaşlarımızın yaşadığı acı durumlarda dahi hükümet olarak tekrar vatandaşa İBAN atarak yardım isteyen AKP iktidarı yakında mültecilerin bakım masrafı içinde İBAN atarak yardım çağrısında bulunursa şaşırmamak gerekir.
Afganistan’ın başkenti Kabil’in işgali sonrası AKP Genel Başkanı’nın terör örgütü Taliban ile aynı çizgideyiz demesi ise akıl alır bir durum değildir. Hele ki Taliban Türkiye’de terör örgütü olarak görülürken Taliban ile aynı çizgide olmaya çalışmak, oradan tüm milletlerin askeri, büyükelçisi çekilirken bizim askerlerimizin orada olması AKP hükümetinin tam anlamı ile zafiyetidir.
Bugün de AKP Genel Başkanı Taliban ile görüştük bir daha görüşürüz diyor. Şeriat kuralları ile beslenen, kafa kesen, kadınlara eziyet eden, mazlumlara zulüm eden bir terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyet’i neden muhatap olur. Afganistan’ın sınır komşusu bile değilken neden askerimiz orada olur. Çok açık ve net bir şey var ki Tayyip Erdoğan hangi antlaşmayı hangi şartlarda yaptıysa şahsi emelleri ve ikbali için Türkiye’den vazgeçmiştir.
Artık Türkiye’nin yeni reformlara ihtiyacı olduğu nettir. Yapılacak olan ilk seçimlerden sonra CHP iktidarında gelen mültecileri evlerine geri göndereceğiz. Bu ülkenin çocukları yokluktan üniversitede okuyamıyorsa, babalar borçtan intihar ediyorsa kimsenin önceliği ne Suriyeli ne de Afganlı olamaz. Bu bozuk düzenden aydınlık güzel günlere milletimizle omuz omuza çıkacağız ve bu güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz.