Uydukent’in senelerdir süren problemleri Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in girişimleriyle bir bir çözüme kavuşuyor. Site sakinlerinin bireysel olarak elektrik abonesi olmasının önünü açmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/5000’lik nazım imar planı kabul edilmiş, ardından da Kuşadası Belediye tarafından Uydukent 1/1000’lik imar uygulama planına dahil edilmişti. Ruhsat sürecinin uzun olması nedeniyle site sakinlerinin mağdur olmaması adına Başkan Ömer Günel’in talimatıyla İmar Kanunu’nun geçici 11.maddesi gereğince ruhsatlar verilmiş, firma tarafından da 10 adet trafo yapımına başlanmıştı.

AKP heyeti her şey bittikten sonra gitti, site sakinleri şaşırdı

Uydukent’te sorunlar Kuşadası Belediyesi’nin girişimleriyle çözüme kavuştuktan sonra AKP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve eski Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün siteye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Site sakinlerinin elektrik abonesi olmasının önünü kendilerinin açtığını belirten paylaşımlar yapan AKP heyeti, yanlarında getirdikleri çiçeği de birbirlerine vermeyi ihmal etmedi.

Site sakinleri şaşkınlıkla izledi

AKP heyetinin süreçle ilgili nasıl bir katkı sağladıklarını bilmediklerini söyleyen site sakinleri, ziyaret esnasında balkonlarına çıkarak yaşananları kaydetti. Elektrik abonesi olabilmelerinin yolunun Kuşadası Belediyesi tarafından açıldığını söyleyen vatandaşlar, “Buraya neden geldiklerini anlamadık. Biz zaten elektrik aboneliği ile ilgili yasal sorunlar için Kuşadası Belediyesi ile irtibat halindeyiz. Neden geldiler, kim onlara teşekkür etti, çiçeği kim verdi bilmiyoruz. Ama en azından fotoğraf çekilmek için de olsa Uydukent’i ziyaret etmeleri de büyük başarı” ifadelerini kullandı.