Kuşadası’nda Karaova Mahallesi’nde bulunan ZİTUR Sitesi’nin önünden geçen bir kanalizasyon hattında patlak meydana geldi. Bayram tatili nedeniyle nüfusu 1 milyonu aşan ilçede, aşırı tüketim ve bilinçsiz kullanım 15 yıl önce dönemin AK Partili Belediye Başkanı Fuat Akdoğan tarafından döşenen boruda patlak oluşmasına neden oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başta Güzelçamlı-Davutlar olmak üzere tüm ilçede başlattığı altyapı dönüşümünde kullandığı boruların aksine, patlak meydana gelen boruların hafif ve nüfus yoğunluğunu kaldıramayacak özellikte olduğu görüldü.

Nakil hattındaki arızayı arıtma tesisiyle ilişkilendirmeye çalıştılar

Kısa sürede giderilen arıza sonrası bazı AK Partili isimler kriz fırsatçılığına soyundu. AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanlığı birbirinden ilginç açıklamalarla yaşanan arızayı arıtma tesisine bağlamaya çalıştı.

Nakil hattında meydana gelen arızanın arıtma tesisi ile ilgisinin olmadığı ortadayken yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından da büyük tepki topladı.

Kriz fırsatçılarına vatandaş tepkisi

Bugün sabah saatlerinde ise arızanın meydana geldiği bölgeye kurmaca haberleri ile tanınan A Haber ekibi giderek AK Partili isimlerle röportaj yaptı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nin müdahalesi ile ilgili olumlu konuşmak isteyenleri dinlemeyen A Haber ekibine vatandaşlar sert tepki gösterdi.

Çevre sakinlerinden olduğunu söyleyen bir vatandaş ise A Haber ekibine röportaj veren bir AK Partili yöneticiye arızanın arıtma tesisi ile ilgili olmadığını tane tane anlatarak ‘insaflı olunması’ çağrısı yaptı. Türkiye’deki fabrikaların arıtma tesislerinin yapımında çalıştığını belirten vatandaş, “Biraz insaflı konuşmak lazım. Yapmayın bunu. Bu mesleğin insanı olarak konuşuyorum; Türkiye’deki fabrikaların yüzde 80’inin arıtmasını ben yaptım. Arıtmanın ne olduğunu ben bilirim” dedi.

Denize deşarj edilen suyun arıtılmış su olduğunu söyleyen vatandaş sözlerine şöyle devam etti:

Arıtmada önce filtre yaparsınız, sonra havuza alırsınız, biyolojik arıtma yaparsınız. Ondan sonra onu isterseniz içmeye kalkarsınız. Tarla sulamada kullanım hedef alınmış. Yapmayın bunu, şu anda deşarj edilen su tamamen arıtılmış, biyolojik arıtması yapılmış, tertemiz su deşarj ediliyor denize. Dün ise gelen suyun patlamasıdır. İnsansınız, orada bir patlama var. Çalışma budur. Burada bir daha böyle bir şey olmaz” dedi.