Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun kadın- erkek eşitliğinin anlatılacağı yarışma düzenlenmesine ret oyu verdi. Çeşitli bahaneler ile ilgili maddeye ret oyu vereceklerini söyleyen AK Parti grubunun tavrı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde büyük tepki topladı.

Başkan Çerçioğlu: Hicap duyuyorum

AK Parti Grup Sözcüsünün ilginç ifadelerle ‘Kadın Temalı Soyut Heykel Yarışması’ maddesine ret oyu vereceklerini açıklamalarının ardından bir konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu sözleri bir kadın olarak işitmekten hicap duyuyorum. Gerçekten ne söyleyeceğimi bile bilmiyorum. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak kadın ve aile komisyonu kurduk, daire başkanlığı kuruldu. 12 yıldır belediye başkanıyım, kadın bir belediye başkanıyım. 12 yıl boyunca kadınlara hizmet ettik. Hizmet etmeye de devam ediyoruz. Kadın kooperatifi kurduk. Eşitler arasında kadınları tercih ettik işe alırken. OECD ülkeleri içinde en çok kadına şiddet ve kadın cinayetleri bizim ülkemizde yaşanıyor. Önümüzde bir 8 Mart var. İstedik ki, Aydın gibi ismi Aydın olan bir kentte bir farkındalık yaratalım, sanat ile kadın ve erkeğin eşitliğini anlatmak istedik. Buna bile karşı çıkılıyor. Kadın dendiği zaman nüfusun yarısı. Bütün kadınları kapsayan, soyut bir heykel yarışması açıyoruz. Sanata ve sanatçıya hem değer veriyoruz hem de kadın ile erkeğin eşit olduğunu sanatla anlatmaya çalışıyoruz. Tamamen düşüncemiz bu yöndedir. Ama kalktınız, nasıl bir düşünce yapısı söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum” dedi.

Millet İttifakı’nın oylarıyla kabul edildi

Başkan Özlem Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından yapılan oylamada ilgili madde Millet İttifakı Meclis Üyeleri’nin oylarıyla kabul edildi.