Cem Celil Lale/HaberAydın - 24 Haziran 2018’de yapılan Genel Seçimler’de Aydınlıların oylarıyla milletvekili seçilen Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin internet sitesinden yapılan araştırmada meclis karnelerinin ‘sıfır’ olduğu ortaya çıktı. 24 Haziran’da seçilen 600 milletvekili arasında yer alan isimlerin ilk imza sahibi oldukları kanun teklifi, genel görüşme önergeleri, meclis soruşturma önergeleri, meclis araştırma önergelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partileri tarafından verilen bazı önergelere imza atmakla yetinen Savaş, Yavuz, Posacı ve Erim’in meclis toplantılarında bol bol selfie yapması dikkat çekti.

Milletvekilliği performansları bekleneni karşılamadı

24 Haziran’da seçilen Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Aydın Milletvekili seçilen 4 ismin performansları bekleneni karşılayamadı. Vekillerin Aydın’ın yararına hiçbir çalışma yürütmediğini düşünen vatandaşların bir kısmı oy verdikleri için pişman.

Öte yandan, bianet.org da milletvekillerinin verimliliğini ölçen bir rapor yayımlandı. Milli Prodüttivite Merkezi BaşkanıGüngör Yener tarafından açıklanan raporda, "Milletvekilleri bütün zamanını seçmenlerini işe yerleştirmek, hastaneye yatırmak gibi işlerle harcıyorlar. Milletvekillerinin danışmanlarını, uzmanlıktan ziyade, siyasi görüşlerine göre aldıklarını belirledik.Bir milletvekilinin verimli olabilmesi için günümüz insan yapısının önünde olmalı.Bunu tek başına yapamaz. Danışmanlar lazım. O danışmanlar, milletvekillerini yönlendirmeli, bilgilendirmeli. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) danışmanların birçoğu istenilen bu özelliklere sahip değil. Milletvekilleri zamanlarını verimli kullanmıyorlar. Bugün en modern bilgisayar,internet sistemlerinden biri TBMM'de ama kullanamıyorlar” ifadelerine yer verildi.