Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, TELE1 ekranlarında yayınlanan Ege Saati programına konuk oldu. Söke’de devam eden ve önümüzdeki süreçte hayata geçecek projelerle ilgili bilgi veren Başkan Arıkan, önemli müjdeleri kamuoyuyla paylaştı.

Vaat vermediğini, projeleri hayata geçirdiğini söyleyen Başkan Arıkan, net ifadelerle ilerleyen süreçte hayata geçireceği projeleri açıkladı. Başkan Arıkan, “Ben seçim vaadi gibi, 20 tane, 30 tane proje açıklayıp bu ekonomik krizde insanlara hayal satmıyorum” dedi.

Otizm merkezi

Arıkan, “En başta bir otizm merkezi düşünüyorum. Sökemiz’de otizmli çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Anne ve babalar çok mağdur. Benim en çok önem verdiğim projelerden bir tanesi bu.

Belediye kreşi

Çalışan anne babalar ile ekonomik durumu iyi olmayan aileler için önemli bir proje açıklayan Başkan Arıkan, “Özel kreşler var ama halkımız maddi durumdan dolayı çocuklarını kreşe gönderemiyorlar. Bir kreş projem var. Planları hazır, bütçesi hazır, yerleri hazır” ifadelerini kullandı.

Söke’ye spor tesisi müjdesi

Söke’de spor alanlarının kısıtlı olduğunu belirten Arıkan, “Çocuklarımızın spor faaliyeti anlamında çok fazla imkanı yok. Bunu da kafaya koydum. Tenis kortları, basket sahaları, halı sahalar, futbol sahaları şeklinde bir projem var. Bunu da önümüzdeki dönem kısa sürede hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Arıkan, seçim yaklaştıkça yeni projelerinin müjdesini vereceğini söyledi.