Soylu, Trabzon’da, Saniye-İlyas Kancıoğlu Özel Gereksinimli Bireyler Okulu’nun temel atma töreninde yağtığı konuşmada, özel gereksinimli çocuklar için yapılacak okulun çok önemli bir işlevi yerine getireceğini belirterek, okulun yapımını üstlenen Sürmeneli Kancıoğlu ailesine teşekkür etti.

Pakistan'da yaşanan sel felaketi sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bu ülkeye gittiğini ve uzun bir karayolu yolculuğunun ardından afet bölgesine ulaştığını anlatan Soylu, Türkiye'nin dünyada herkese örnek olacak bir çalışmaya imza attığını bildirdi.

Soylu, Pakistan’a şu ana kadar 30 bin çadır gönderdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Dünyada insani yardım içerisinde Türkiye, ABD'den de Almanya'dan da zengin değil, ama Allah bu ülkeye öyle bir yüce gönüllülük vermiş ki biz buradan yapılan yardımları trenlerle, uçaklarla oralara götürmeye yetişemiyoruz. Orada da dağıtmaya yetişemiyoruz. Pakistan'ın şu an 3'te biri sular altında. Allah yardımcıları olsun, onları muhafaza etsin. Türk milleti dünyanın her yerinde elinden gelen bütün desteği ortaya koyan bir anlayış sergiliyor. Böyle bir milletin evladı olmaktan, böyle bir milletin sorumluluğun taşımaktan, insanlığın ne olduğunu gösteren bir milletin ferdi olmaktan büyük onur duyuyorum.''

Törene Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti milletvekilleri, Kancıoğlu ailesinin üyeleri ile özel gereksinimli çocuklar katıldı.

Hibya Haber Ajansı