Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Teşkilatı üyesi muhalif isimler bir araya gelmeye devam ediyor. Tanju Karaçancı, Tamer Makaraç, Ziyattin Kaya, Muharrem Pınar, Hasan Turhan gibi partinin sevilen isimleri istişare toplantılarında buluşuyor.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen rahatsızlığı partinin her kademesinde etkisini arttırarak büyümeye devam ediyor. Hem merkez ilçe Efeler’de hem de Aydın’ın diğer ilçelerinde mevcut ilçe yönetimlerinin dışında partililerin il yönetiminden duyduğu rahatsızlık hissedilmeye başlandı. Parti teamülleri gereği ve olası bir disiplin süreci yaşamak istemeyen muhalif isimler sosyal medya üzerinden herhangi bir paylaşım yapmamayı tercih ediyor.

AK Parti’nin sevilen isimlerinin sık sık bir araya gelerek partinin Aydın’daki durumu hakkında görüş alışverişi yaptıkları, mevcut İl Başkanı ve Milletvekilleri hakkında değerlendirmelerde bulundukları ifade ediliyor.

Mustafa Savaş destekliyor

Mevcut İl Başkanı Ömer Özmen’in karşısında AK Parti Genel Merkezi tarafından bir önceki atama döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkartılan isimlerden birinin atamasının yapılabileceği konuşuluyor. Genel Merkez’in Aydın ili özelinde çalışma yapması durumunda AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın Ömer Özmen’in karşısında öne çıkacak isme destek verebileceği belirtiliyor.

27 ilde değişiklik sinyali verilmişti

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin seçim öncesi il ve ilçe teşkilatlarında köklü değişikliklere gitmeye hazırlandığı öne sürülmüş, 27 il başkanının değiştirileceği gündeme gelmişti.