Google'ın Pixel serisi için Mart ayında duyurduğu yeni özellikler paketi, kullanıcılara üretkenlik ve sağlık takibi konusunda önemli iyileştirmeler sunuyor. Bu güncelleme, Pixel telefonları, ilk nesil Pixel Watch ve genel olarak Pixel ekosisteminin tüm kullanıcılarına yöneliktir. Güncellemeyle birlikte, kullanıcılar artık Pixel telefonlarından 10-bit HDR videoları doğrudan Instagram Reels üzerine yükleyebilecek ve Ultra HDR fotoğrafları Instagram akışlarında paylaşabilecekler.

Telefon görüşmeleri sırasında, Arama Ekranı özelliği sayesinde, ekrandaki bir çağrı karşılıksız bırakıldığında yeni bir "merhaba" uyarısı ile arayan kişiyi konuşmaya teşvik edecek ve böylece arama sebepleri ortaya çıkacak. Google Asistan, kullanıcıların hemen cevap vermek istememesi durumunda, arayanlara biraz daha beklemeleri gerektiğini bildirecek.

Pixel 7 ve 7 Pro kullanıcıları için "Circle to Search" özelliği genişletiliyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar uygulamalar arasında geçiş yapmadan doğrudan cihazlarında istedikleri içeriği (metin, resim veya video) arayabilecekler. İlk nesil Pixel Watch ise ikinci nesilde sunulan özelliklere kavuşuyor. Pace Training ile belirli bir tempo için antrenman yapabilir, Heart Zone Training ile kalp atış hızı bölgelerinizi izleyebilir ve daha kolay egzersiz verisi görselleştirme için yeniden tasarlanmış bir arayüze sahip olabilirsiniz.

Fitbit Relax uygulaması artık ilk nesil Pixel Watch'ta mevcut. Bu uygulama, nefes alma egzersizleri yapmanıza ve zamanla farkındalığınızı takip etmenize olanak tanıyor. Pixel Watch ile şehrinizi Google Haritalar üzerinden kolayca keşfedebilir, gerçek zamanlı kalkış saatlerini görebilir, farklı transit seçeneklerini keşfedebilir ve pusula destekli harita görünümü ile yönlendirme alabilirsiniz.

Pixel portföyü, görüntülü aramalar sırasında sadece belirli uygulama içeriklerini paylaşma imkanı sunarak gizliliği korurken, önemli bilgileri paylaşma esnekliği de sunuyor. Yeni bir Pixel telefon veya tablet ile daha önce kullanılmış cihazları bağlamak artık "Bağlı Cihazlar" ayarları sayfası üzerinden daha basit. Fast Pair özelliği, Bluetooth aksesuarları ile bağlantı kurmayı kolaylaştırıyor.

Elektrikli araç satışları dönüm noktasına ulaştı Elektrikli araç satışları dönüm noktasına ulaştı

Google Docs üzerinde parmak veya stylus kullanarak dokümanları ve ödevleri doğrudan işaretleyebilir, çeşitli araçlarla (kalem renkleri, vurgulayıcılar gibi) çalışabilirsiniz. Pixel Tablet'te Gboard ses araç çubuğu, etkinleştirildiğinde klavyeyi bir araç çubuğuna dönüştürerek ekran alanını en üst düzeye çıkarır ve çoklu görev yapmayı kolaylaştırır. Bu güncellemeler, önümüzdeki haftalar boyunca Pixel cihazlara sunulacak.