ADM Elektrik (AYDEM) açıkladı: Didim’de elektrik kesintileri yapılacak ADM Elektrik (AYDEM) açıkladı: Didim’de elektrik kesintileri yapılacak
Google, İsrail hükümeti ile yaptığı 1.2 milyar dolarlık iş anlaşmasını protesto eden 28 çalışanını işten çıkarırken 9 kişinin de gözaltına alındığı duyuruldu. Şirket yetkilileri ise çalışanları tehditkar sözlerle uyardı.

Teknoloji devi Google'da ortalık karıştı. Dev şirket, İsrail hükümeti ile yaptığı 1.2 milyar dolarlık iş anlaşmasını protesto eden 28 çalışanını işten çıkarırken 9 kişinin de gözaltına alındığı duyuruldu. Şirket yetkilileri ise çalışanları tehditkar sözlerle uyardı.

Google'ın New York ve Sunnyvale, Kaliforniya'daki ofislerinde düzenlenen 10 saatlik oturma eylemine katılan bu çalışanlar, şirketin İsrail hükümeti ile olan iş ilişkilerini protesto etmişlerdi.

TOLERANS GÖSTERİLMEYECEK

Google'ın küresel güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı olan Chris Rackow, bu durumu tüm şirkete dağıtılan bir not ile duyurdu. Rackow'un notunda şu ifadeler yer aldı:

Protestocular iş yerlerini işgal etti, mülklerimizi tahrip etti ve diğer Google çalışanlarının çalışmalarını engellemişlerdi. Bu davranışlar kabul edilemez.

Bu durum sonucunda Google, çalışanlarına yönelik politikalarını çok ciddiye aldığını ve bu tür yıkıcı davranışlara karşı harekete geçeceğini belirtti.

Rackow, “Bu tür davranışların işyerimizde yeri yoktur ve buna müsamaha göstermeyeceğiz” ifadeleriyle tehditler savurdu. İşten çıkarmaların dahil olduğu eylemlerin uygulanmaya devam edeceği ortada.

PROTESTO EDİLEN NİMBUS PROJESİ NEDİR?

Protestocuların talepleri arasında, Google ve Amazon Web Services'in İsrail hükümeti ve askeri için bulut bilişim ve yapay zeka hizmetleri sağladığı 1.2 milyar dolarlık "Nimbus Projesi" anlaşmasından çekilmesi vardı.

Şirketteki protestocular, teknolojinin Gazze'deki Filistinlilere karşı silahlandırılacağı konusunda endişelerini dile getirdiler.

İşleyişi aksattığı gerekçesiyle 28 kişinin işlerine son verilirken dün gece Google CEO’su Thomas Kurian’ın ofisi önünde oturma eyleminde bulunan 9 kişi ise gözaltına alındı.

Yaşananların ardından Google tarafından bir sözcü, işten çıkarmaları doğruladı ve bu protestoların, Google'da büyük oranda çalışmayan bir grup kuruluş ve kişi tarafından uzun süredir yürütülen bir kampanyanın parçası olduğunu belirtti.