Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hazırlanan bu düşük faizli konut kredisinin detayları merak ediliyor. Hükümetin sunacağı bu kredi kapsamında faizin bir hayli düşük olacağı söyleniyor. Peki, bu konut kredisinin özellikleri nelerdir? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Artan kira ve ev fiyatlarından sonra ev alma hayali kuran vatandaşlar nakit arayışına girdi. Konut kredisi ile birlikte ev sahibi olmak isteyenler kredide ilk önce faiz oranına bakıyor. Düşük faizli ve uygun geri ödeme koşulu olan krediler de vatandaşlar için daha cazip hale geliyor.

Bu konuda devletten yeni bir kredi haberi geldi. İlk evini alacak olan kişiler için hazırlanan bu konut kredisi kampanyası geçtiğimiz yıl açıklandı ve ne zaman hayata geçirileceği de merak konusu oldu. Ev almak isteyen vatandaşlar konuyla ilgili araştırmalara başlarken, kredi özellikleri de arama motorlarına sorulmaya devam ediliyor.

Kekik üreticisi artık üretmeyecek Kekik üreticisi artık üretmeyecek

Devletin sunduğu bu konut kredisinin ilk evini alacak kişilere yönelik olduğu bilinirken, uzmanlar bu konuda görüşlerini de dile getiriyorlar. Uzmanların görüşlerine göre, bu yeni konut kredisinin faiz oranlarının 1.5 seviyesine kadar ineceği bildirilirken, mevcut faiz oranının da yaklaşık 2.85 olduğu düşünüldüğünde 1.5’lik faiz oranının da oldukça düşük olduğu anlaşılıyor.

Konut ihtiyacı artarken, ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik sunulan bu kampanya ile ev alma hayali de uzak görünmüyor. Konuyla ilgili detayların ne zaman netleşeceği henüz bilinmese de ilerleyen zamanlarda açıklama geleceği düşünülüyor.

Kaynak: f5haber