Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nazilli ziyareti beraberinde hayal kırıklığı ve önceki günlerde gündeme gelen iddiaları getirdi.

İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye katılan ve Nazilli’nin il olacağına yönelik söz aldığı ve bu yüzden parti değiştirdiği dillendirilen Kürşat Engin Özcan’ın iddialarının aksine Erdoğan cephesinden Nazilli’nin il olacağına yönelik bir müjde gelmedi. Kendisini dinleyen vatandaşların “Nazilli il olsun” sloganlarını görmezden gelen Erdoğan, bu konuda hiçbir açıklama yapmadan konuşmasına devam etti.

Kürşat Engin Özcan’ın tarihi eser mesajları akıllara geldi

Erdoğan’ın ziyaretinin ardından akıllara Aydın Kulis gazetesinden Naci Eriş’in haberi geldi. Eriş, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın bir mesajlaşma uygulamasında yanlışlıkla tarihi eser fotoğrafları yolladığını gündeme getirmiş, konu Aydın gündeminde şok etkisi yaratmıştı.

Erdoğan’ın ziyaretinin ardından il olma hayalleri yıkılan Nazilli halkı, “Özcan’ın geçişinde bir adli sürecin etkili olduğu öne sürülmüştü. Bugün de gördüğümüz gibi il olma iktidarın gündeminde bile değil. Ortada bir hizmet de yok. Dedikoduların yersiz olmadığını düşünmeye başladık” ifadelerini kullandı.

AKP’ye geçişi tarihi eser soruşturması iddiaları ile ilgili mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin ardından Kürşat Engin Özcan hakkında daha önce gündeme gelen hakkında tarihi eser soruşturması olduğu yönündeki iddialar yeniden gündeme geldi. Özcan’ın geçişinin ardından Nazilli’ye çivi çakılmadığını, bugün de il olma gibi büyük bir açıklamanın yapılmadığını söyleyen Nazillili vatandaşlar geçiş sürecinin perde arkasında yaşananların açıklanmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi