ADM Elektrik (AYDEM) açıkladı: Aydın Buharkent’te elektrik kesintisi yapılacak ADM Elektrik (AYDEM) açıkladı: Aydın Buharkent’te elektrik kesintisi yapılacak
İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde iktisat dersleri veren Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ile eski Merkez Bankası Başekonomisti olan ve şu anda Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Hakan Kara, İktisat ve Toplum Dergisi'nin düzenlediği panele konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, izlenen ekonomi politikasının enflasyonda kalıcı bir düşüş sağlayamayacağına dikkat çekerken, bu hedefe ulaşmanın geniş kapsamlı bir uzlaşı ile oluşturulacak bir programla mümkün olabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Hakan Kara ise yapısal sorunların parasal araçlarla çözülemeyeceğini belirterek, Türkiye'nin özel bir ekonomik programa ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin makroekonomik istikrarını sağlayacak bir programın geliştirilebileceğini belirterek, kurumların bir araya gelip özgün bir tasarım yapmaları gerektiğini ve sadece faiz politikalarına odaklanmamaları gerektiğini ifade etti.

Programda tartışılan önemli bir başlık ise “IMF ile anlaşma” oldu.

Hakan Kara, IMF’in Türkiye’ye ortodoks bir politika önereceğini anlatarak, güven sorununa dikkat çekti ve “Şu anki sistemde standart bir stand-by anlaşması ile sorunları çözmek mümkün görünmüyor” dedi.

Asaf Savaş Akat ise hükümetin IMF ile anlaşmak istemediğini söyleyerek, kalıcı düşüş yerine enflasyonda düşük olmayan, dalgalanan bir seviyenin sürdürülmeye çalışılacağı görüşünü paylaştı.