Aydın’da bu semt pazarı 848 yıldır kuruluyor Aydın’da bu semt pazarı 848 yıldır kuruluyor
Her yıl 2 taksit şeklinde ödenen emlak vergisi, ödemeleri yılın belli aylarında gayrimenkul sahibi tarafından belediyelere ödenmek zorundadır. Fakat, bu zorunluluk bazı vatandaşları kapsamıyor. Emekliler başta olmak üzere, bazı gayrimenkul sahipleri söz konusu veriyi ödemek zorunda değil. Tabii ki bazı şartları altında.

Gayrimenkul sahipleri için emlak vergisi ödemeleri Mart ayı başında başlıyor. Konut sahibi olan mükellefler, rayiç bedelin binde biri (büyükşehirlerde binde ikisi) oranında, işyeri sahibi olan mükellefler, rayiç bedelin binde ikisi (büyükşehirlerde binde dördü) oranında vergi ödüyor. Belediyelere ödenen bu vergiden Emekliler ve bazı vergi gayrimenkul sahipleri muaf sayılıyor. Emekliler başta olmak üzere, bazı gayrimenkul sahipleri söz konusu veriyi ödemek zorunda değil. Tabii ki bazı şartları altında. Yasaya göre o şartlar şu şekilde;

Yukarıda belirtilen hak sahipleri, Türkiye sınırları içerisinde, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek evlerinden vergi alınmayacaktır

Birden fazla hissesi olan yahut emekli çalışanlar da yararlanamıyor.

Ayrıca, engelli, gazi ve dul yetimlerin başka geliri bakılmadan, engelli emekli çalışsa da vergi ödemek zorunda değil.

200 metrekarelik evde vergi muafiyeti hakkını taşıyan hak sahiplerinin, hissesi varsa, hisse oranları kadar vergiden muaf sayılacaktır.

Evde oturmak zorunluğu  sadece,  konut sahibi olduğu evde oturmayıp başka yerde kirada oturanlar emlak vergisi ödemek zorunda değil. Fakat, kira geliri için vergisi alınır.

Vergi muafiyeti hakkı olan hak sahipleri, ödemiş oldukları, 5 Yıllık geriye doğru zaman aşımı süresi kapsamında ödediği fazla vergileri geri alabilir. (Ödeme yapılan dönemlerde, yasa tarafından belirlenen şartları taşımak gerekmektedir)