Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, yaptığı yazılı basın açıklaması ile Merkez Bankası Başkanına seslendi. CHP’li Ekiz, “Sayın Başkan isterse apartman görevlisinin yanında ilimizin seçim mağlubiyetleriyle ünlü, kendince ekonomist AKP milletvekiline de sorabilir. Gerçi kendisinin şimdiye kadar ekonomiyle ilgili tek bir cümlesini duyan yok da herhalde markete gidip raftan süt fiyatını olsun okumayı becerir diye düşünüyorum” dedi.

CHP’li Ekiz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemiz son 3-4 yıldır içinden çıkamadığı bir krizin içine battı kaldı. AKP hükümeti önce faiz dedi, nas dedi, uçacağız kaçacağız dedi, uça uça enflasyon uçtu, zamlar uçtu.
Zaten kaynamayan tencerenin içine bırakın et koymayı; millet ocağı yakamaz, kombinin düğmesine basamaz hale geldi.
Hal böyle olunca da çözüm yaratsın diye gelip gitmeyen kalmadı.
Şimdi de Merkez Bankası’nın başına atanan hanımefendi ekonomiyi düzelteceğim diye uğraşıyor. Uğraşıyor uğraşmasına da basına yansıyan mülakatlarından anlaşıldığı kadarıyla ya bu işin düzelmeyip birkaç aya gideceğini bildiğinden ya da gerçekten öyle düşündüğünden, İstanbul’da ev kiralarının uçuk rakamlarda olmasından dolayı ev tutamayıp annesinin yanına taşındığını söyleyivermiş.
Ekonomi ile ilgili ise; yaptığı açıklamalar baş yaracak cinsten. TÜİK’ten ziyade apartman görevlisine danıştığını, süte bile zam gelip gelmediğini ona teyit ettirdiğini söylüyor. Biz koca bir ülke TÜİK’e zaten güvenmiyoruz, bu ülkede gerçek enflasyonun ne olduğunu zaten herkes boşalan cüzdanlarından, bomboş buzdolaplarından biliyor da, Merkez Bankası Başkanı da aynı şeyi söyleyince inanın insan artık ne diyeceğini bilemiyor.
Evet, Sayın Başkan haklısınız. Bu ülkede ekonomi verilerinde en son güveneceğimiz yer TÜİK olmalı. Ne yazık ki AKP o kurumu da öyle bir hale getirdi ki millet artık onların nüfus istatistiklerine dahi güvenmiyor.
Tabi Sayın Başkan isterse apartman görevlisinin yanında ilimizin seçim mağlubiyetleriyle ünlü, kendince ekonomist AKP milletvekiline de sorabilir. Gerçi kendisinin şimdiye kadar ekonomiyle ilgili tek bir cümlesini duyan yok da herhalde markete gidip raftan süt fiyatını olsun okumayı becerir diye düşünüyorum.
Aydın halkı Mustafa Savaş’ın bu şehirde taş üzerine taş koyduğunu görmedi ancak bu kadarını yapar değil mi Sayın Başkan?