Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, yaptığı yazılı basın açıklaması ile Buharkent Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Erol’a tepki gösterdi. Dinç, “Tabii bu yalanlar normal, 31 Mart’a sayılı aylar kaldı kendileri de tutuştu. İnsan taş üstüne taş koymayınca, hiçbir çalışma yapmayınca taş sökmenin ne demek olduğunu da nasıl yapıldığını da bilmez, bilemez” dedi.

CHP’li Dinç’in açıklaması şu şekilde:

İNSANIN FİKRİ NEYSE ZİKRİ DE ODUR

Aydın için hiçbir çalışma yapmayan, göreve geldiği günden bu yana ilçesinde belediye tarafından yapılmış dikili bir ağacı dahi olmayan AKP’li Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, katıldığı bir taraflı televizyon programında ipe sapa gelmez sözler sarf etmiş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmeyi kendisine hak görmüş.

Derler ya hani ‘İnsanın fikri neyse zikri de odur’ diye, bu laf adeta Mehmet Erol için söylenmiş. Beyefendinin iddiasını Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde işin muhataplarına sordum ve belediye tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmaları esnasında sökülen taşların tutanak altına alınarak depolandığı bilgisine ulaştım. Yani AKP Aydın siyasetçilerinin ve yancıları DENGEsi şüpheli Emin’in söylediği bir yalan daha gündemden düşmüş oldu.

Tabii bu yalanlar normal, 31 Mart’a sayılı aylar kaldı kendileri de tutuştu. İnsan taş üstüne taş koymayınca, hiçbir çalışma yapmayınca taş sökmenin ne demek olduğunu da nasıl yapıldığını da bilmez, bilemez. Mehmet Erol’un göreve geldiği günden bu yana tek icraatı Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne, ASKİ’ye çamur atmak bir de koltuğunu koruyabilmek adına Ankara’da ter dökmek.

Topuklu Efe’miz Özlem Çerçioğlu’nun diğer 16 ilçede yaptığı çalışmalar gibi Buharkent’te hayata geçirdiği çalışmalar ortada. Büyükşehir belediyesinin yaptığı yollar, ASKİ’nin döşediği altyapılar ilçenin en ücra köşelerinde oturan vatandaşlara dahi su ulaştırılmasını, hizmet ulaştırılmasını sağlıyor. Buharkentli tüm hemşehrilerimiz Özlem Çerçioğlu’nun adını duyunca ‘Ondan Allah razı olsun’ diyor, memnuniyetlerini dile getiriyor.

Tabii Mehmet Erol’un bunları bilmemesi de normal, kıskanması da. Kendi de biliyor 2014'ten önce, büyükşehir olmadan önce Buharkent'in AKP hükümeti tarafından üvey evlat muamelesi gördüğünü, altyapının yenilenmediğini, ilçede hiçbir çalışma gerçekleştirilmediğini ama söyleyemiyor.

Kıskanma Mehmet Erol kıskanma. Sen de çalış, sen de vatandaş için didin biraz. Bir daha da ağzını açarken 2 kere düşün, büyükşehir olmadan önce Buharkent’e niye hizmet yapılmadığını sor kendine!

Mustafa DİNÇ
CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı