CHP’li Bozdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Başkan Ömer Günel: Kuşadasıspor taraftarlarıyla ilgili alınan karar acilen geri çekilmelidir Başkan Ömer Günel: Kuşadasıspor taraftarlarıyla ilgili alınan karar acilen geri çekilmelidir

Tarım memleketinde yaşıyoruz. Eskiden milletimiz pazarlarımıza çıkınca 3 kilodan aşağı meyve, 8-10 bağdan aşağı sebze almadan evine dönmezdi. Şimdi adamakıllı bir pazar masrafı 2000 liranın altına inmiyor.
Peki, bu AKP bize ne yaptı da bu hale geldik. Mustafa Savaş, pazarlara neden giremiyor? Şüphesiz bu hayat pahalılığının da zamların da sebebi Mustafa Savaş’ın Aydın’da temsilcisi olduğu AKP zihniyeti.
Çiftçilikle, ziraatle uğraşan vatandaşlarımız gayet iyi biliyor, ancak ben şehirde yaşayıp da bu sebze-meyve zamlarının sebebini artık akıl mantıkla açıklayamaz hale gelen vatandaşlarımız için, kullanılan girdilerin yalnızca bir tanesini sizlere örnek olarak vereceğim.
Bakın ziraatte bolca kullanılan üre/azot gübresi AKP’nin bu ülkeye musallat olduğu 2002’de 261 liraymış. 2010 yılına gelindiğinde fiyatı neredeyse 3 kat artmış 694 lira olmuş.
2020 yılında 3,600 lirayla fiyatı 13 katına çıkmış yani %1300 zam görmüş.
Peki ya bugün… İnanamayacaksınız belki Sevgili Aydınlılar ancak bugün aynı gübrenin fiyatı tam 36.000 liraya ulaştı. Yani 2002’deki 261 lira fiyatının tam 137 katı, yani %13,700’ü. Şaka gibi ama işte AKP’nin de Mustafa Savaş’ın da zihniyetlerinin de, fikirlerinin de, zikirlerinin de özeti tam olarak bu.
Bizim üreticimiz işte bu yüzden kan ağlıyor, emeklimiz işte bu yüzden doya doya pazar alışverişi yapamıyor.
Mustafa Savaş bu tarım şehrinde, önce bu tablonun hesabını bu millete vermelidir, tabi cesareti varsa.