Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yine yaptı yapacağını. Parti çevrelerinde ve Aydın’da “geçimsiz” ve “egosantrik” bir kişilik olduğu gerekçesiyle sık sık eleştirilen Atay, hayati öneme sahip genel seçime sayılı günler kala partisinin üçü mevcut milletvekili olan 8 milletvekili adayını korkaklıkla suçladı. Atay’ın açıklaması partisinde büyük şaşkınlık yarattı.


Aydın kamuoyunu şoke eden olan şöyle gerçekleşti: Köşe yazarı Adnan Bilek’in sosyal medya hesabında paylaştığı Efeler Belediyesi’nin düzenleyeceği Gastronomi Festivali ile ilgili yazısının son bölümünde Başkan Mehmet Fatih Atay ile aralarında geçen diyalog Aydın siyasi çevrelerinde soğuk duş etkisi yarattı. Yazısında festival ile ilgili görüşlerini aktaran Adnan Bilek, CHP’li 8 milletvekili adayının desteği ile ilgili sorusuna Fatih Atay’ın “Ne yazık ki hiç kimse gelmedi. Şimdiye dek gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve açılışlara katılma gereği duymayanlar, sanırım ziyaret etme cesaretini bulmuyorlar kendilerinde” yanıtını verdiğini iddia etti. Adnan Bilek ayrıca, Başkan Atay ile diyaloğunun şu sözlerle bitirdiğini iddia etti: “Ama ben partime destek amacına yönelik, seçim büroları açarak gerekli olan siyasi mücadelemi kendi çapımda yapıyorum açıklamasına değinmeden edemedi!..”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın partisinin mevcut üç milletvekilini ve 8 milletvekili adayını korkaklıkla suçlayan çirkin sözleri CHP tabanında büyük yankı uyandırdı. Kullandığı hakaret içerikli açıklama nedeniyle tepki gören Atay’ın partisine yönelik bir savaş başlatmış olabileceği kulislerde dile getirilirken, CHP milletvekilleri ile milletvekili adaylarının hakaret dolu sözlerine ne tür bir tepki vereceği kamuoyunda merak ediliyor.