Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Altun’un kardeşi Babaoğlan Altun, Niğde’nin Hacıabdullah Beldesi’nde AKP’den belediye başkan adayı oldu. Bir grup Altun taraftarı İstanbul Esenler’de yaşayan ve burada Hacıabdullahlılar Derneği’ndeki hemşerilerini 7 Ocak’ta ziyaret etti. AKP’li Hacıabdullahlılar daha sonra Esenler Kültür Merkezi’nde yemekli bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Esenler’deki Hacıabdullahlıların seçimde memleketlerine gelerek, Altun’a oy vermeleri ve MHP’li belediye başkanı Recep Doğmuş aleyhine çalışmaları istendi. Toplantıda çekilen ve paylaşılan fotoğraflarda Türk bayraklarının masalara serilerek, sofra bezi olarak kullanıldığı görülüyor. Skandal görüntülerde AKP’liler Rabia işaret yaparak, hatıra fotoğrafları da çektirdi.

Aydın'da kimlik göstermeyen şahıslar cezayı yedi Aydın'da kimlik göstermeyen şahıslar cezayı yedi

2021 yılında da yapılmıştı

2021 yılında Kocaeli AKP Gebze Seçim İşleri Başkanı Enes Yaylak’ın başkanlığında gerçekleşen sandık başkanları toplantısında, Türk bayraklarının masa üzerine serilip sofra bezi gibi kullanılması tepki çekmişti.

Aydın’daki MHP’lilerin tepkisi merak ediliyor

Yaşanan skandal, tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da büyük tepki topladı. Şu ana kadar MHP cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı. Aydın’daki Milliyetçi Hareket Partililerin skandalla ilgili nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

Faww