Aydın’da dolmuş saatleri değişti Aydın’da dolmuş saatleri değişti
   Uzun vadeli borsa yatırımcısı Serkan Ünal, hisse senedi fonlarının getirilerinin sürekliliği hakkındaki makalesinin yayınlandığını X hesabından paylaştı. İncelemede en az 3 yıl öncesini başlangıç alan Ünal, başarılı olanlarla olmayanları karşılaştırdı.

   Fonun kendi türü içinde pozitif ayrışmasının önemini vurgulayan Serkan Ünal, "Hisse senedi fonlarının getirilerinin sürekliliği hakkında yazmış olduğumuz makale yayınlandı. Buna göre 3 yıldan uzun sürede başarı olan fonlar takip eden dönemde de başarılı olmaya, başarısız olan fonlar ise başarısız olmaya meyilli. Fakat burada fonun kendi türü içinde pozitif ayrışması kritik öneme sahip. Örneğin ABD teknoloji hisselerine yatırım yapmış bir fon bir dönem 1. olurken takip eden dönemde sonuncu olabilir. Araştırma sonuçlarımız 1 yıllık performanslar ile fonları yargılamamamız gerektiğini ve özellikle 3 yıl ya da 5 yıllık performanslara ve yine fonların KAP'da performans sunum raporlarında yayınlanan karşılaştırma ölçütlerine göre performanslarına bakmamız gerektiğini ortaya koyuyor" değerlendirmesinde bulundu.

   Yazının tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/3548450

   Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2005 yılında mezun olan Serkan Ünal, işletme üzerine TOBB ETÜ’de yüksek lisans ve Ufuk Üniversitesi’nde doktora yapmıştır. Yurt dışında ve Türkiye’de büyük ölçekli yatırım projelerinde görev almış olan Ünal, ulusal ve uluslararası akademik dergi ve kitaplarda çok sayıda yayın kaleme almıştır. Akademik yayınlarına ve borsa yatırımcılığına devam eden Serkan Ünal, halen Ufuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmayı sürdürmektedir.

Kaynak: f5haber