BM Filistin karar tasarısını kabul etti BM Filistin karar tasarısını kabul etti
   Borsa Analisti Tuncay Turşucu, kendi blog sayfasında Oyak Çimento'nun 2023 bilançosunu analiz etti. Bir önceki yılla kıyaslamalarda bulunan Turşucu, %8 düşen kâr oranını vergi etkisine bağladı.  Yurt içindeki büyüme oranının %21 olduğunu aktaran Tuncay Turşucu, yurt dışı pazarında %6 gerileme olduğunu paylaştı.

   Esas faaliyet kârının %50 büyüdüğünü belirten Turşucu, faiz ve vergi öncesi kârın %41 artış göstermesinde kâr marjlarının etkili olduğunu vurguladı. Oyak Çimento'nun defter değerinin Eylül’deki rakamlarda 11.06TL’den 21.39TL’ye yükseldiğini işaret eden Tuncay Turşucu, şirketin 4.1 milyar TL net nakde sahip olduğunu aktardı. Serbest nakit akışının pozitif 5.5 milyar TL ile oldukça yüksek seviyede gerçekleştiğinin altını çizen Turşucu, toplam borç kaynak oranının %24 ile oldukça düşük olduğunu dile getirdi.

   OYAK Çimento’nun gerek nakit konumu, gerek kar marjlarındaki yüksek seyir ve istikrarlı büyüme performansı ile sektördeki en iyi Çimento şirketlerinden birisi olduğunu düşünen Tuncay Turşucu, Denizli Çimento birleşmesinin ardından daha verimli ve kârlı bir çalışma sonuçları görülebileceğini vurguladı. Net kar beklentim ise 13.3-14.8 milyar TL arasında olduğunu aktaran Turşucu, son borsa kapanışına göre %58 yükseliş potansiyelini işaret etti.

   Yazının tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz: https://tuncaytursucu.com/oyakc-2023-bilanco-analizi/

   İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Tuncay Turşucu, 2009-2011 yılları arasında İş Bankası grubu bünyesindeki Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’de Araştırma Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2011-2014 yılları arasında Eczacıbaşı Yatırım Menkul Değ. A.Ş.’de strateji müdürü olarak görev yapan Turşucu, 2014-2015 yılları arasında da Anadolu Yatırım A.Ş.’nin strateji müdürlüğünü yürüttü. 2015-2021 yılları arasında İntegral Yatırım Menkul Değ.A.Ş.’de Araştırma Direktörü olarak çalışan Tuncay Turşucu, kendi şirketi olan Tuncay Turşucu Araştırma Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. çatısı altında çalışmalarını sürdürüyor. 

Kaynak: f5haber