Büyükşehir çalışıyor, Aydın'a hizmet yağıyor: Alparslan Türkeş Bulvarı'nda kazı çalışmalarına başlandı Büyükşehir çalışıyor, Aydın'a hizmet yağıyor: Alparslan Türkeş Bulvarı'nda kazı çalışmalarına başlandı

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Işık, parkın merkez pazar yerinin yıkılmasının ardından çevresindeki tarihi alanların açığa çıkarılması gerekçesiyle planlandığını belirtti.

Yeşil Camii, Kütahya Lisesi ve Adliye Binası gibi tarihi yapıların çevresinde yer alan parkta gerçekleştirilen çalışmaları denetleyen Başkan Işık, medyada yer alan spekülatif iddialara da değindi. Park alanında emekliler lokalı, çay bahçesi ve bir parkın düzenlendiğini, yaklaşık 150 metre yukarısında ise yeni bir pazar yeri için çalışmaların başlayacağını aktardı.

Anıtlar Kurulu kararına vurgu yaparak, Yeşil Camii'nin kotunu geçecek herhangi bir yapı inşa edilemeyeceğini belirten Başkan Işık, park projesinin birçok kamu kuruluşunun, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların talepleri doğrultusunda hayata geçirildiğini vurguladı.

Başkan Işık, projenin tamamlanmasının ardından modern bir pazar alanının Kütahya'ya kazandırılacağını ve şehre değer katacağını dile getirdi. Son olarak, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, tamamlandığında hizmete sunulacağını belirtti.