Türkiye’nin en çok zeytin ağacı varlığına sahip Aydın’da, üreticiler yeni sezon için umutlanırken, il genelinde zeytin bahçelerinde de kontroller devam ediyor.

Aydın'da Zeytinde Dökülme Durdu 1

Bu çerçevede sahaya inen Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de zeytin bahçelerinde, son günlerde artan dökülmelere karşı kontroller gerçekleştirdi.

Aydın'da Zeytinde Dökülme Durdu 2

Efeler Belediyesi’nden güldüren proje: Kimse ne olduğunu anlayamadı Efeler Belediyesi’nden güldüren proje: Kimse ne olduğunu anlayamadı

Son yapılan zararlı ve dökülme kontrollerinden elde edilen sonuçlar üreticileri sevindirdi. Yapılan incelemelere göre zeytinde dökülmelerin durduğu gözlemlenirken, zararlı yoğunluğuna da rastlanmadı.

Aydın'da Zeytinde Dökülme Durdu

Konu ile ilgili Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda “İlçemiz zeytin alanlarında kontrollere devam edildi. Fizyolojik dökülmelerin durduğu görülmüş , zararlı yoğunluğuna rastlanmamıştır. Çiftçilerimiz konu hakkında bilgilendirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Bu haber İhlas Haber Ajansı tarafından abonelerine servis edilmiştir. İçeriğe herhangi bir müdahale Haber Aydın tarafından yapılmamıştır.