Toplantıda, incir üreticilerini tehdit eden incir siyah sineği zararlısı başta olmak üzere çeşitli hastalık ve zararlılar hakkında detaylı bilgiler verildi.

Aydın'da Yetkililer Harekete Geçti-1

Uzmanlar, bu zararlılarla mücadele yöntemleri ve önleyici tedbirler konusunda katılımcılara sunumlar yaptı.

Aydın'da Yetkililer Harekete Geçti 5Üreticilerin soruları yanıtlanarak, sahada karşılaştıkları sorunlar üzerine çözüm önerileri görüşüldü.

Aydın'da Yetkililer Harekete Geçti 3İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ali Rüstem Şanlı yaptığı konuşmada, incir üretiminde karşılaşılan zararlılarla mücadelenin önemine değindi ve bu tür eğitim toplantılarının üreticilere büyük fayda sağladığını belirtti.

Aydın'da Yetkililer Harekete Geçti 4

Toplantıya Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ali Rüstem Şanlı, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Birgül Ertan, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Çiçek, Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlknur Kavas, ilçe teknik personeli ve çok sayıda üretici katıldı.

Aydın'da Yetkililer Harekete Geçti 1

Aydın'da Yetkililer Harekete Geçti 2

Bu haber İhlas Haber Ajansı tarafından abonelerine servis edilmiştir. İçeriğe herhangi bir müdahale Haber Aydın tarafından yapılmamıştır.