İncirliova’da dün meydana yoğun yağmur nedeniyle, İstiklal Mahallesi Çayırlı Caddesi’nde bir hayvan damının çatısında çökme meydana geldi.

Olay esnasında yaklaşık 30 yıllık yapının içerisinde hayvanlarının bakımı ile ilgilenen çiftçi Salih Dağlar, kendisini dışarıya atarak yaralanmaktan son anda kurtuldu.

Olay sonrası çöken damın içerisinde mahsur kalan hayvanlarının kurtarılması için yardım bekleyen Dağlar’ın imdadına İncirliova Belediyesi ekipleri koştu.

Damın çöken çatısı bir kepçe ile kaldırılarak içerde mahsur kalan hayvanların dışarıya çıkarılması sağlandı. Olay sonrası sağ salim hayvanlarına kavuşan Dağlar, kendisini yalnız bırakmayan belediye ekiplerine ve kendisine ulaşarak geçmiş olsun dileklerinde bulunan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya teşekkür etti.

“Saha çalışmaları devam ediyor”

Başkan Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “İncirliova son dönemde gördüğü en yüksek yağışlı zamanlardan birini yaşadı. Belediye ekiplerimiz gece boyunca sahada görev yaparken, vatandaşlarımızdan gelen yardım taleplerine de hızla yetişmek için koordineli bir şekilde mücadele verdiler. Özellikle kırsal bölgelerde yağmurun etkilerini çok fazla hissettik. Bir çiftçimizin çatısının büyük bir kısmı çöken hayvan damı ile ilgili bilgi gelir gelmez bir ekibimizi oraya yönlendirdik. Ekiplerimizin desteği ile hayvanların sağ salim çıkarılması sağlandı. Çiftçimizle görüşerek durumunun iyi olduğu öğrendim. İlçemizde yaşanan yoğun yağışlardan sonra bir can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Ekiplerimiz bugün bile hala sahada çalışmalarına devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.