Bu yenilik, teknoloji devinin rekabeti daha adil bir hale getirme ve kullanıcıların tercihlerine daha fazla saygı duyma yolundaki kararlılığını gösteriyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) yeni uygulamaya koyduğu Dijital Pazarlar Yasası (DMA), gerçekten de bitmeyen bir armağan gibi. Özellikle, Apple'ın mobil cihazlarında yapabilecekleriniz konusunda biraz daha açık ve daha az kısıtlayıcı olmasını her zaman istemişseniz.

DMA'nın Apple'ı üçüncü parti uygulama mağazalarına izin vermeye, kendi işleme motorlarını kullanabilen tarayıcılara ve uygulamalar için alternatif ödeme sistemlerine zorlamasından bahsetmiştik. Ancak, DMA'nın Apple'ı yapmaya zorladığı şeyler bunlarla sınırlı değil. Şirket, iPhone'dan Android telefonlara geçişi daha kolay hale getirmek üzerine çalışıyor.

Evet, doğru okudunuz. Apple, 2025 sonbaharına kadar verilerinizi bir "Apple olmayan telefona" daha "kullanıcı dostu" bir şekilde aktarmanıza olanak tanıyacak yeni bir yol üzerinde çalışıyor. Bu bilgi, Apple'ın DMA'ya nasıl uyum sağladığını açıkladığı yeni bir uyum belgesinden geliyor.

Daha fazlası var. Aynı iOS cihazı üzerinde tarayıcılar arası veri transferi de mümkün olacak ve bu özellik 2024 sonu veya 2025 başında kullanıma sunulacak. 2025 Mart'ında, yalnızca AB'de, varsayılan navigasyon uygulamasını değiştirebileceksiniz! Ayrıca, başka bir tarayıcı kullanıyorsanız ve artık ihtiyacınız yoksa Safari'yi tamamen kaldırabileceksiniz. Bu özellik bu yılın sonuna kadar kullanıma sunulacak.

iPhone kullananlara kötü haber.. Detaylar belli oldu iPhone kullananlara kötü haber.. Detaylar belli oldu

İşte püf noktası. Tüm bu özellikler muhtemelen sadece AB'de başlatılacak, çünkü DMA'nın uygulandığı yer orası. Şimdiye kadar Apple'ın DMA'ya uyum sağlamak için uyguladığı tüm şeyler, özellikle üçüncü parti uygulama mağazaları gibi, AB dışına "çok uzun" süre seyahat edildiğinde çalışmıyor.