Yerel seçimlere 3 gün kaldı. 31 Mart 2024 günü vatandaşlar iftarını açtığı saatlerde sandıklardan ilk sonuçlar gelmeye başlayacak. Aydın’da önceki 2 seçimde olduğu gibi CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun rakibi AKP’li Mustafa Savaş oldu. Mustafa Savaş, henüz seçim kampanyasının başında bir emekli ile girdiği diyalog sonrası ülke gündemine oturmuştu. Kendisine ‘açım’ diyen bir emekliye, “Akşam başımızı yastığa koyduğumuzda huzur içinde uyandığımız cennet vatanımız var. Bunun kıymetini bilelim” ifadelerini kullanan Savaş’ın o sözleri ulusal basında günlerce konuşulmuştu. Savaş’ın yanındakilerden biri de, “Garibanın kahvede ne işi var yaa” diyerek emekliye bir bardak çayı çok görmüştü. 

Whatsapp Image 2024 03 28 At 5.02.02 Pm (2)

Aydın halkı Çerçioğlu diyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin yapılan kamuoyu araştırmalarından, önceki seçimlerde olduğu gibi CHP’li Özlem Çerçioğlu birinci sırada çıkıyor. Savaş’ın ütopik vaatlerine kanmayan seçmenin sandıkta tercihinin yeniden Özlem Çerçioğlu olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ankara’ya dönecek’

Öte yandan, AKP’li Mustafa Savaş’ın seçimin hemen ardından yaşadığı il olan Ankara’ya döneceği söyleniyor. Savaş’a yakın kaynaklar, Mustafa Savaş’ın ilk sonuçlarla beraber Ankara’ya döneceğini beklediklerini söyledi. 

Vatandaş tepkili

Başkan Yetişkin dünya çocuklarını ağırladı Başkan Yetişkin dünya çocuklarını ağırladı

Aydınlı seçmenler ise iktidara ve AKP’li Mustafa Savaş’a tepkili. Mustafa Savaş’a misafir benzetmesi yapan vatandaşlar, “Emeklinin, işçinin, çiftçinin durumu ortada. Evine ekmek götüremeyen aileler var. Millet etin kokusunu unuttu. Kurban Bayramı’ndan Kurban Bayramı’na et giren evler var. Her zaman yanımızda Özlem Çerçioğlu oldu, bundan sonra da olacağından hiç kuşkumuz yok. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden de çok memnunuz. Mustafa Bey misafirimiz. Zaten Aydın’da yaşamadığı söyleniyor. Ne diyelim, şimdiden yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.