CHP’li Ekiz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Aydın'da feci kaza: 1 ölü, biri bebek 2 yaralı var Aydın'da feci kaza: 1 ölü, biri bebek 2 yaralı var

Hep deniliyor ya Mustafa Savaş’a; bu şehre turist geldin turist dönüyorsun diye. Hakikaten de öyle. 
12 yıldır milletvekilliği yaptığı şehirde ne olup bittiğinden de milletin AKP ekonomisinden ne çektiğinden de bi-haber.
Bak Mustafa Savaş: bugün üniversiteye hazırlanan bir çocuğumuz özel kurslara gitmek istese 75-80 bin lira yıllık para ödemesi gerekiyor. Tabii ki sayenizde ödeyemiyor.
Ama ne var biliyor musun Aydın’da; Aydın Büyükşehir Belediyesi var. Özlem Çerçioğlu var. 21 kültür merkezinde binlerce gencimiz, çocuğumuz ücretsiz faydalanıyor bu hizmetten. Halka hizmet böyle olur.
Bir KPSS kursuna kaydolmanın bedeli olmuş 40 bin lira. Gençlerimiz zaten sayenizde işsiz, bir de böyle kurs paraları. Tabii ki AKP iktidarı yüzünden ödeyemiyor gençlerimiz.
Ama yüzlerce gencimiz Aydın Büyükşehir Belediyesi KPSS kurslarından ücretsiz faydalanıyor, tek bir kuruş ödemiyor.
Hoş söz verip kaldırmadığınız mülakatlarla KPSS’nin de sayenizde bir önemi yok ama gençlerimiz yine de elinden geleni yapıyor. 
Mustafa Savaş, bu şehirde kültür namına, sanat namına ne var ne yok hiç birisinden haberin yok! Yazık… 
Sen hiç Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarına ya da Şehir Tiyatroları’na gittin mi? Kaç amatör tiyatrosever, müziksever kursiyeri var merak ettin mi?
Hepsini geçtim, bugün 81 vilayetten yalnızca 5 belediyede olan bir voleybol takımımız var ve yıllardır Sultanlar Ligi’nde ter döküyor. 2 kere Avrupa kupalarında ülkemizi temsil etti, 1 Avrupa kupası bir de final oynadı. Bir kere olsun merak edip maçlarına gittin mi? Gitmedin. Gitmezsen merak etmezsen, işte bu şehirde ne olduğundan haberin olmaz. 
Tamam Mustafa’ydın oldun bi-haber Mustafa.