Türkiye'de emeklilerin maaşlarındaki düşüş, kamuoyunun gündemine oturdu. Son zamanlarda artan enflasyon ve yaşam maliyetlerindeki yükseliş, emeklilerin maddi durumunu olumsuz etkiliyor. 10 bin lira olan emekli maaşıyla geçinmeye çalışan emekliler ek iş yapmaya çalışıyor, ellerine geçen parayla kiralarını, faturalarını ve beslenme giderlerini karşılamaya çalışıyor. 

“Sorumlusu Mustafa Savaş

Büyükşehir'in hizmetleri artarak devam ediyor Büyükşehir'in hizmetleri artarak devam ediyor

Aydın’da yaşayan emekliler yaşadıkları ekonomik zorluklar nedeniyle tepkili. Tepkilerin odağındaki isim ise AKP’li Mustafa Savaş. Mustafa Savaş’ın emeklilere zam yapılsın teklifine Meclis’te ret oyu verdiğini söyleyen emekliler, “Emekliler kime oy vermeyeceğini çok iyi biliyor” ifadeleriyle tepkilerini gösterdi. 

“Garibanın kahvede ne işi var yaa”

 Mustafa Savaş, henüz seçim kampanyasının başında bir emekli ile girdiği diyalog sonrası ülke gündemine oturmuştu. Kendisine ‘açım’ diyen bir emekliye, “Akşam başımızı yastığa koyduğumuzda huzur içinde uyandığımız cennet vatanımız var. Bunun kıymetini bilelim” ifadelerini kullanan Savaş’ın o sözleri ulusal basında günlerce konuşulmuştu. Savaş’ın yanındakilerden biri de, “Garibanın kahvede ne işi var yaa” diyerek emekliye bir bardak çayı çok görmüştü.