İlk kez düzenlenecek olan gastronomi yarışmasında; Söke'nin eşsiz lezzetlerinden olan Kulak Çorbası, Şevketi Bostan, Kulak Tatlısı ve Çalkama yemekleri mücadele edecek.

“Başvurular başladı!”

3 Mayıs tarihine kadar yarışmaya katılmak isteyenler, Kaymakamlık binası karşısında bulunan Makro Bilgi İşlem bürosuna şahsen gelerek ve form doldurarak başvurularını yapabilecekler.

Açılış töreni, Söke Belediyesi'ne ait LİMA A.Ş.’ye ait restoranın bulunduğu Latmos Çarşı içinde gerçekleşecek. 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü gerçekleşecek olan açılış ve yarışma etkinliğinde, Söke'nin yerel markalarının katılacağı mini bir gıda fuarı da düzenlenecek.

Yarışmada dereceye giren toplam 12 kişiye yarım, çeyrek ve gram altın hediye edilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere ‘Söke Yemekleri’ adlı Facebook sayfasından ulaşabiliyor.

Başkan Ömer Günel mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi Başkan Ömer Günel mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Söke’nin yöresel lezzetleri ile birlikte yemek kültürünün de tanıtımına katkı sağlayacak olan yarışmanın jürisinde önemli isimler yer alacak. Uluslararası Gurme ve Şef Haldun Tüzel, Araştırmacı Şef Ahmet Güzelyağdöken, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer gibi Gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinin de yer alacağı etkinliğe tüm vatandaşlar davet ediliyor.

Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin projesi Kaymakamlık, Milli Eğitim, Söke Belediyesi, Söke Ticaret Borsası, Söke Ticaret Odası, Söke Lokantacılar Odası gibi kurumları paydaş olarak buluşturuyor.

Editör: Haber Merkezi