MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Efeler Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı olarak görüşülmesi teklifiyle gündeme alınan Belediye iştirakindeki kreşlerin aylık ücretleri ile ilgili açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur.Şoyle ki;

Kamuoyunda da bilindiği üzere Belediye bünyesinde bulunan kreşlere %285 oranında yapılan zam cumhur ittifakı meclis üyelerimizin itirazına ve şerhine rağmen chp gurubunun oylarıyla kabul edilerek hayata geçirilmiştir.

Oysa ki Belediyemiz iştirakindeki kreşler kâr amacı gütmeyen,kadın istihdamını teşvik edici işletmeler olmalıdır.Uygulanan zam ile kreşlerimizin aylık ücreti 8000₺ mertebesine yükseltilmiş ve boylelikle hedef kitlemiz olması gereken asgari ücretle çalişan kadınlarımıza yardımcı olabilecek bir durumdan uzaklaşmiştır.

Aydın'a yeni devlet hastanesi Aydın'a yeni devlet hastanesi

Karara gerekçe olarak işletmelerin zararı gösterilmiştir.Ancak kar-zarar durumu plan ve bütçe komisyonuna detaylı bir şekilde sunulmamıştır.Bizler kreşlerimizde kira,çalişan eleman sayıları ve malzeme tedariklerinin gereğinin çok üzerinde olduğunu bilmekteyiz.Dolayısıyla bir işletmenin kar-zarar durumunu düzeltmek için %285 oranında zam yapılmasını değil maliyetlerin plan ve bütçe komisyonunda görüşülüp detaylı olarak incelenmesini ve dolayısıyla giderleri düşürerek uygulanacak artiş miktarının daha makûl bir seviyede tutulmasını önerdik.Ancak önerimiz kabul görmemiş ve mevcut durumda üzülerek belirtmek isteriz ki Belediyemiz bünyesindeki kreşler amacından uzaklaştırılmiştır.

Konu ile ilgili olarak önümüzdeki meclis toplantımızda yeniden görüşülmesi ile ilgili önerge vereceğimizi siz değerli Efeler ilçemiz kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Bu haber İhlas Haber Ajansı tarafından abonelerine servis edilmiştir. İçeriğe herhangi bir müdahale Haber Aydın tarafından yapılmamıştır. 
 

Editör: Haber Aydın