Kuşadası son yılların en şiddetli sağnak yağmuruna teslim olmadı. Kuşadası'nda son yılların en kuvvetli sağanak yağmuru etkili oldu.

Gece boyunca aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak yağışta, Kuşadası’nda metrekareye 75 kilogram yağmur düştü. Aydın Büyükşehir İtfaiye ekipleri ile Kuşadası Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin zamanında müdahalesi ile kent merkezinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı.

Münferit olarak yaşanan İkiçeşmelik mahallesinde ki bir yağmur suyu baskınına da belediye ekipleri anında müdahale etti.

Gündüz saatlerinde başlayan ve gece şiddetini artıran yağış, vatandaşlarda 2002 yılındaki sel korkusunu hatırlattı.

2002 yılında dönemin AKP'li Belediye Başkanı Fuat Akdoğan görevdeyken yaşanan sel felaketinde kent merkezinde 400 e yakın iş yerini su basmış, anca caddeler üzerinde bulunan park halindeki araçlar birbirlerinin üstüne çıkmıştı. 5 saat boyunca şehirde trafik kapanmıştı.

Bu dönemde yaşanan sel baskınları sonucu kent ticari yaşamı 1 ay sonra tekrar normale dönebilmişti.

2002 yılının aksine, kentte bu kez korkulan olmadı. Başkan Ömer Günel'in göreve gelmesinin ardından başlatılan altyapı seferberliği sayesinde Kuşadası bu kez aynı kâbusu görmedi.

Şehirde en ciddi sorun yine Karayolları 2. Bölge müdürlüğünün yetki ve sorumluluğunda olan Otogar Kavşağı ile Ticaret Odası arasında ki çevre yolunda meydana geldi.

En küçük sağanak yağmurda gölete dönüşen yolda seyir halindeki araçlar sular içinde kaldı. Sular içinde kalan araç sürücülerinin yardımına Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediye ekipleri koştu.

Bölgede yağmur suyu taşkınları ile gelen biriken taş ve çamurlar Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Ekiplerince temizlenerek yollar trafiğe açıldı.

Sene 2002:

Dün yaşanan yağmur sonrası aynı bölge - 2020 :