2018 yılında Rahip Brunson krizi ile başlayan ekonomik kriz son aylarda döviz kurundaki önlenemez artışla pik noktasını yaşıyor. 

Hayat pahalılığı ve zamlarla yurttaşların yaşamını her geçen gün zorlaştıran kriz; iktidar tarafından 'dış güçlere' bağlanıyor. Başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok AKP'li isim, dünyaya karşı gelen Türkiye'nin dış ülkelerin müdahaleleri ile karlıştığını öne sürüyor. 

''MİKROBA KIZILMAZ''

AKP'deki hakim görüşün aksine çatlak bir ses dün AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan gelmiş, Dış güçlerin hep var olduğunu söyleyen Tayyar, dış güçleri mikroba benzetti. Tayyar, ''İyileşmek için mikroba kızılmaz, bağışıklık arttırılır'' ifadelerini kullanmıştı.

TAYYAR'DAN YENİ AÇIKLAMA

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar bugün yeni bir açıklama yaptı. 

Kırılan balkon camını değiştiremediğini, 2 ay sonraya gün verildiğini aktaran Tayyar, sipariş ettiği kış lastiklerinin parasını ödediği halde iptal edildiğini dile getirdi. 

'Aman dikkat' diyerek uyarıda bulunan Tayyar, ''Yüksek kurdan daha tehlikelisi, belirsizlik. Piyasada mal ve hizmet fiyatlaması yapılamıyor. Bedelini ödediğim kış lastiklerinin siparişini iki kez iptal ettiler. Kırılan balkon camını değiştiremiyorum, 2 ay sonraya gün veriyorlar. Sosyal gerginlik derinleşiyor. Aman dikkat'' ifadelerini kullandı.