Bülbül, “Bir yıl gibi kısa bir sürede arazilerin vasfı hangi gerekçeyle değişmiştir?” dedi.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün daha önce “tarım arazisi” olduğu gerekçesiyle imara izin vermediği ancak daha sonra “tarım dışı kullanım” kararı çıkardığı araziler, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül tarafından Meclis gündemine taşındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bülbül, arazi vasfının hangi gerekçeyle değiştiğini sordu.

CHP’li Bülbül’ün verdiği önergede şu ifadeler yer aldı: “Aydın İli Efeler İlçesi Ovaeymir Mahallesi sınırlarında yer alan 226 ada numaralı taşınmaza yönelik imar planları için Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan değişiklik talebi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bazı parseller dışarıda bırakılacak şekilde kabul edilmiştir. Tarım dışı kullanılmasına izin verilmeyen araziler için ise “tarım arazisi” gerekçesi öne sürülmüştür. Ancak yaklaşık bir yıl sonra, bir arazi sahibinin başvurusu üzerine bahsi geçen alanla ilgili daha önce tarım arazisi olduğuna yönelik kararı veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kararını değiştirmiş ve tarım dışı kullanıma izin vermiştir.”

ANLAŞILABİLİR DEĞİL

Önergede, “Aydın Büyükşehir Belediyesinin plan bütünlüğünü sağlamak amacıyla pek çok araziyi kapsayan imar planında bir kısım arazilere “tarım arazisi” gerekçesi ile olur vermeyen Müdürlüğün, daha sonra aynı araziler için “tarım dışı kullanıma” izin vermesi anlaşılabilir değildir. Bir arazinin statüsünün bir yılda gibi bir sürede değişmesi mümkün olmadığı gibi verilen kararın da kamu ile tüm şeffaflığı ile paylaşılması gerekmektedir. Bu bağlamda; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından önceden tarım arazisi olduğu gerekçesiyle imar planı dışında bırakılan arazilerde, daha sonra tarım dışı kullanım izni hangi gerekçeyle verilmiştir? Arazilerde nasıl bir değişiklik tespit edilmiştir?” ifadeleri kullanıldı.