Başkan Gürbilek, “Bu kent ve bu kentin aydın insanları, bu zihniyeti çok iyi tanımakta ve ucuz siyasi oyunlara prim vermemektedir, vermeyecektir de” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Gürbilek şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz hafta sonu ne yazık ki, Kuştur mevkiinde bulunan çarşıda bir yangın yaşandı. Tüm Kuşadalılar olarak bu üzücü olayın can kaybı yaşanmadan atlatılmış olması ile teselli bulurken, iktidar partisinin ilçe başkanı Sayın Mustafa Gökçe, hiç vakit kaybetmeksizin bu olaydan da siyasi rant devşirme derdine düşerek her zaman olduğu gibi talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.

Ülke yangın yeriyken, insanlar her geçen gün yoksullaşırken, kadınlar öldürülürken, çocuklar istismar edilirken susan bu zat, iş Cumhuriyet Halk Partili Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’ne çamur atmaya gelince insani değerleri hiçe sayarak ve siyasi etiğe aldırış etmeksizin aslan kesilmektedir. Ancak bu kent ve bu kentin aydın insanları, bu zihniyeti çok iyi tanımakta ve ucuz siyasi oyunlara prim vermemektedir, vermeyecektir de.

AKP İlçe Başkanı Sayın Mustafa Gökçe’nin iddia ettiğinin aksine, İtfaiyemiz ihbarı aldıktan 8 dakika sonra yangın yerine ulaşmış ve gerekli müdahaleyi yaparak, tek bir kişinin burnu dahi kanamadan ve alevler hemen bitişikteki akaryakıt ve LPG istasyonuna sıçramadan kontrol altına almayı başarmıştır. Sizin iddianız her şeyden önce yangını söndürmek için canla başla mücadele eden itfaiye erlerimizin emeğine saygısızlıktır. Kendisine bu hatırlatmayı yapmayı emeğe duyduğumuz saygının bir gereği olarak zorunlu gördüğümüzü belirterek kentimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.