CHP’li Alptekin, “Demokrasilerde seçim sonuçlarını kabullenmek, sindirebilmek olmazsa olmaz bir erdemdir. Ancak bu ne yazık ki Bay Savaş’ta yok. Sayın Savaş kaybetmeyi, mağlubiyeti içinize sindiremiyorsunuz” dedi.

CHP’li Alptekin açıklamasında şunları söyledi;

Dostlarım, biliyorsunuz AKP Aydın vekili Mustafa Savaş iki yerel seçimdir aday oluyor ve sonucunda hep yerle bir oluyor.
Demokrasilerde seçim sonuçlarını kabullenmek, sindirebilmek olmazsa olmaz bir erdemdir. Ancak bu ne yazık ki Bay Savaş’ta yok.

Sayın Savaş kaybetmeyi, mağlubiyeti içinize sindiremiyorsunuz.
Biraz olsun içinizde demokrasi inancı varsa saygı duyun.

Bir tek siz mi? Size yerel seçimlerde destek veren sözde basında da durum aynı. Kaybetmenin acısı öyle içlerine oturmuş, öyle hazımsızlık yaşıyorlar ki her türlü iftirayı, dedikoduyu, çamuru; mubah sayan bir omurgasızlığı da tıynetlerine yakıştırıyorlar.

Bakın size tavsiyem Aydın Büyükşehir Belediyemizle, başkanımızla; mesnetsiz iddialarla uğraşmayı bırakın. Aydın gerçekleri görüyor hep de gördü.
Söyleyin şu sözde gazetecilere bıraksınlar bu iftira işlerini. Nedense sizi dinleyeceklerini söylüyor içimden bir ses.

Vazgeçmezseniz, bu bir hastalık haline geldiyse sizde, bizler de her ama her platformda bunları dile getireceğiz, iftiracılarında iftiraları kendi boyunlarına dolanacak.
Herkesin elbette aday olma hakkı var. Senin bile üçüncü kez olma hakkın var. Ama bak bu sözde gazeteciler iddialara göre senin sözde üçüncü adaylığında faydası olur diye; Aydın’a, büyükşehire, başkanına, yakışmayan iftirayı, yalanı, dolanı sürdürüyor. Yalanla dolanla başarı gelmez haberin olsun.

Kaldı ki büyükşehirin bütün hizmetlerini engelliyorsunuz, yaptığını kıskançlığınızla karalamaya çalışıyorsunuz, sizde vatan sevgisi yok mu soruyorum? İnsan taş üzerine taşı kıskanır mı ya!

Bakınız sandığa da iktidardan gitmenize de çok az var, buz gibi biliyorsunuz, sokakta görüyorsunuz bu gerçeği. Ama size şunu söylemek istiyorum: Lütfen biraz hizmet üretin, vatandaş iki taşınızı üst üste görsün, Özlem Çerçioğlu’yla uğraştığınız kadar çiftçinin, esnafın, emeklinin derdiyle hemhal olaydın belki bir faydan olurdu şu memlekete. Arkanızdan iyi konuşacak iki adam kalmadı. Belki onu bulursunuz.