CHP’li Alptekin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

2021 yılının son çeyreğine giriyoruz, kış kapıda. Herkesi kışın tabii olarak yaşanacak harcamalardaki artış düşündürüyor. Kimimiz gelecek uçuk kaçık doğalgaz faturalarının, kimimiz kömür fiyatının, kimimiz evlatlarımızın isteyeceği bir ayakkabıyı nasıl alacağımızın kâbusunu yaşıyoruz şimdiden.

Son birkaç yıldır vatandaşlarımız yaşadıkları dar boğazı aşmak umuduyla hep bankalara koştular, krediler çektiler. Ödeyemedikleri kredileri yeni kredilerle kapattılar ve gelinen noktada ortaya çıkan tablo ne biliyor musunuz?

Haziran 2020’de 129 milyon lira olan takibe düşen bireysel kredi tutarı Haziran 2021’de yani bir yıl içinde tamı tamına 2,3 milyar liraya çıkmış. Açık ve net biçimde batmışız iflas etmişiz.

Bugün ülkemizde 25,5 milyon kişi kredi borçlusu, yani her evin en az bir kredi borcu var. Böyle bir memleket olur mu? Ne hale getirdiniz canım ülkemizi eyy AKP!

Bu arada mutfak enflasyonunu ise hiç söylemek bile istemiyor insan. Eylül ayında, bir evvelki yılın aynı ayına göre meyve fiyatları %79, sebze fiyatları %61,7 artmış. Yağa gelen zam ise %48’i aşmış.

Tarım ile ilgili pek çok konuşan AKP Aydın vekili Rıza Posacı, bu tencereler nasıl kaynayacak bu kış, aş yerine taş kaynatmaya devam mı edecek milletimiz?

Peki, şimdi ülkemizde yaşadığımız tablo bu iken, mesela AKP’nin ilimizdeki en kıdemli vekili Mustafa Savaş’a soralım:

Eski bir bankacısın hatta banka yöneticisi. Bu büyüklükte takibe düşmüş kredinin yükünü bu memleket nasıl taşır? Nasıl bir çözüm önerin var? Milletimiz gırtlağına kadar borçlu. Milletimiz iflas ediyor. Parmağın bile kımıldamıyor. Bir insan, hem de çözüm üretme, iktidar partisi olma noktasında siyaset yapıp, hiç mi bir şey yapmaz, hiç mi ele avuca gelir bir iş yapamaz? Yazık size, çok yazık!

Gün geliyor devran dönüyor Sayın Savaş, evet bu milleti siz soktunuz bu çamurun içine ama şükürler olsun, biz çıkaracağız biz kurtaracağız.