Akosman açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Barınma sorununu çözemeyen öğrenciler kayıt donduruyor.

AKP hükümeti 19 yıldır iktidarda ve bu iktidar süresince eğitim sistemi gün geçtikçe kötüleşti. Öğrenciler yarış atından başka hiçbir şey olmadı, o sınavdan bu sınava koşup sonunda bir üniversite kazandım diyen gençler bu başarının dahi mutluluğunu yaşayamıyor. Tüm insanlığın doğal hakkı olan barınma hakkından mahrum kalıp sokaklarda kalıyor. Aydın’da devlet yurtları yetersiz kalmaktadır, merkez dışında kampüs olan ilçelerimizde devlet yurdu bulunmamaktadır. Gençler yedek sıralamaların bir umutla kendilerine gelmesini çaresizlik içinde beklemektedir.  Akp iktidarının bilinçsizce açtığı üniversitelerin alt yapıyı oluşturmadan öğrenci kabul etmesi bizi bu noktaya getirmiştir. Gençlik bu konuda çok fazla mağdur durumdadır ve bunlarla ilgili iktidarın hiçbir çözüm yolu, politikası yoktur. Sadece kalabalıklara sloganlar atarak insanlar uyutulmaya çalışılmaktadır.

Eğitim alt yapısı ve kadro sorunu dikkate alınmadan 2002'de 93 olan üniversite sayısı, 2020'de 203'e yükseltildi. Öğrenci sayısı da artarak 8 milyon 240 bin 997 oldu. Devlet yurtları ülke genelinde başvuruları karşılayamaz hale geldi. Kontenjanlar yetersiz. Ev kiralarının %40 ile %100 oranında arttığı gözleniyor. Üniversiteliler eğitim hayatlarını sürdürecekleri şehirlerde kalacak yer bulamıyor. AKP iktidarının artısını eksisini düşünmeden kalkıştığı işler yüzünden öğrenciler mağdur oluyor. Gençler üniversite kazanmanın sevincini dahi yaşayamıyor.  Kazandıkları üniversitelere ekonomik sebeplerden dolayı gidemeyenler kayıtlarını donduruyor.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğini ifade etti. Türkiye’yi bu karanlık ve rezalet tablonun içinden çıkaracağız. Gelecek güzel günler yakın. Halktan, gençlikten kopuk AKP iktidarının sonu geldi. Gençlere 20 yıldır gün yüzü göstermediler! Gençler de onlara bir daha iktidar yüzü göstermeyecek.. Sandık önümüze gelecek ve Türkiye'yi hep birlikte umut dolu yarınlara taşıyacağız.