CHP’li Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ekonomimizin geldiğin nokta, düştüğü halle ilgili ne söylesek, ne kadar haykırsak az… Sadece asgari ücretimizin gücü bile, o hep “ucuz işgücü” dediğimiz Çin’in bile gerisine düştü.

2002 senesinde bir maaşıyla 8 çeyrek altın alan asgari ücretli, bugün ancak 2 çeyrek altın alabiliyor.

Bakın üniversiteliler eğitim öğretime başladı.

Aydın’da, İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da, tüm Türkiye’de milyonlarca gencimiz eğitim almaya çalışıyor.

Ama bakıyoruz yurt yetersizliğinden, gençlerimizin mecbur kaldığı bir odanın bile fiyatı 1000 lirayı aşıyor. Bu gençler ne yiyecek, ne içecek, aylarını nasıl geçirecek, soran düşünen yok.

Soruyorum: Ülkemizde eğitim gören kaç üniversite öğrencisi, devletin buna karşılık kaç öğrencilik yurt kapasitesi var? Siz devlet olarak, hükümet olarak, yeteri kadar koruma imkânı sağlamazsanız, işte böyle, ne yazık ki gençlerimiz mağdur ve boynu bükük kalır.

AKP hükümetinin, tüm alanlarda olduğu gibi yükseköğretimde ve yükseköğrenim gören gençlerimizin hayatın kolaylaştırmada ortaya çıkan başarısızlığı, iş bilmezliği, gençlerimizin geleceğinin önündeki tek engel.

Bakın Efeler Belediye Başkanımız açıkladı: Belediyemize 5 bine yakın iş başvurusu geldi ve çoğu da ne yazık ki üniversite mezunu dedi.

Anlayacağınız; ne okurken, ne okuduktan sonra genç neslimize gün yüzü göstermedi AKP!

Umurlu kökenli AKP Aydın milletvekili de var. Posacı Bey, ne diyorsun bu işe? Sadece Efelerde 5 bin başvuru, çoğu da üniversite mezunu bak!

Hayat pahalılığı, milletin evini, cebini, mutfağını tenceresini vurdu, boşalttı sayenizde.

Ama sizin sevdiğiniz; “kostak kostak” gezmek değil mi?

Sizin rakam cambazı TÜİK’e göre bile bu ülkede her 4 gencimizden 1 tanesi işsiz. Bakın ücreti nedir, devamlı işi var mıdır, konularına girmiyorum bile…

Yani Bay Posacı; “dolar uçar, işsizlik coşar, çarşı Pazar el yakar, bizim Posacı Menderes’ten karşıya bakar gibi bakar.