Karacasu’nun Alemler Mahallesi’ndeki ormanlık alandan yükselen alevler rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Yangına Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve çevre ilçelerin belediyelerine ait iş makineleriyle müdahale edildi. Yüzlerce vatandaş da yangın söndürme çalışmalarına katılarak ekiplere destek verdi.

Başkan Çerçioğlu: Tüm birimlerimizle yangının kontrol altına alınması için çalışıyoruz

Alemler Mahallesi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek çalışmaları yerinde takip eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kısa bir açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, “Karacasu’daki orman yangınından etkilenen Alemler mahallemizde de tüm birimlerimizle yangının kontrol altına alınması için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

Vatandaş isyan etti: Helikopterler gelseydi dağlarımız böyle yanmazdı

Başkan Çerçioğlu’nun ziyareti esnasında vatandaşlar hava müdahalesinin olmamasına tepki gösterdi. Başkan Çerçioğlu ile konuşan yaşlı bir kadın, “Vallahi kızım helikopterler gelseydi dağlarımız böyle yanmazdı!” diye seslendi.

O anlar yangın bölgesinde yer alan Dijital Gaste ekibi tarafından kaydedildi: