Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek şöyle dedi:

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan kentimizde gerek Aydın Büyükşehir Belediyesi gerekse de Kuşadası Belediyesi tarafından sağlanan hizmetlerle ilgili olarak yaşanan en ufak bir aksaklığı, sebebini dahi araştırmadan eleştirerek ulusal basına taşıyan çevrelerin günlerdir yaşanan elektrik kesintileri karşısında sessiz kalmaları son derece manidardır.

Yaz sezonunda nüfusu 1 milyonu geçen kentimizde, hemşehrilerimize ve ziyaretçilerimize kaliteli hizmet vermek için canla başla çalışma yürüten belediyelerimizle ilgili yürüttükleri karalama kampanyalarını Kuşadası’nın imajını bir an olsun düşünmeden ulusal basına taşıyan çevrelerin amacının “üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek” olduğu ayan beyan ortadadır.

Kentimizde yaşanan en ufak bir su kesintisini ya da alt yapı arızasını felaket tellallığı yaparak,  ulusal hatta uluslararası basına yansıtan bu karanlık zihniyet her ne hikmetse günlerdir yaşanan, kenti karanlığa gömen elektrik kesintilerine en ufak bir eleştiri getirmemiştir. Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların yaşandığı bu günlerde elektrik kesintileri karşısında esnafın çektiği çileye,  gözünü siyasi rant ile karartanlardan en ufak bir şikayet gelmemektedir. Kentin ana arterlerinde ve çevre yollarında aylardır yanmayan sokak ve yol aydınlatmalarına, görmedim, bilmiyorum, duymadım mantığı ile yaklaşanları halktan yana duyarlılık koymaya davet ediyoruz.

 Kente ve topluma karşı duyulan sorumluluk bilinci, hizmetin hangi kurum tarafından sağlandığına bakılmaksızın yaşanan tüm aksaklıklara karşı tepki vermeyi ve hesap sormayı gerekli kılmaktadır. Ancak Kuşadası’nın duyarlı (!) çevrelerinin duyarlılığının belediye hizmetleri ile sınırlı olduğu elektrik kesintileri ile ilgili olarak içine gömüldükleri sessizlik ile bir kez daha ortaya çıkmıştır.”