Haber Aydın’a Google News'te abone olun

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devam eden yangınlara ilişkin açıklama yaptı.

Antalya Manavgat ve Muğla Marmaris başta olmak üzere birçok ilde ve noktada yangınlar sürüyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlardaki son duruma ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 

Pakdemirli'nin açıklamaları:

Aktif olan tüm yangınlarda iyiye doğru gidiş var. Yangınların 57'si kontrol altına alındı. Aktif yangınlar Adana, Osmaniye, Antalya. Bu bölgede Hocalar tarafında tüten odaklarımız var. Etrafları çevrili olmadığı için kontrol altında demiyoruz. Mersin'de iyiye gidiş var.

Kayseri ve Muğla'da da iyiye gidiş var. Marmaris'teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerinde şu anda tehdit yok. Tüm yangınlara 3 uçak, 9 İHA, 1 insansız helikopter, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve tüm kamu kurumlarından 4 binin üzerinde personel ile mücadelelerimize devam ediyoruz. 3 Antalya'da, 1 Muğla'da kayıplarımız var. Bugünler son derece hassas günler. 

Temmuzdaki yangınlarla alakalı genel bilgi vermek istiyorum. Kanada'da temmuzda 1 milyon 250 bin hektar alan yandı. Geçen yıl Türkiye'de yanan alanların hepsinin toplamı 20 bin hektardır.

Rusya'da temmuzda 1 milyon hektarın üzerinde alan yandı. Amerika'da temmuzda 94 bin hektar alan yandı. Avustralya'yı hatırlıyoruz, vurulan hayvanları hatırlıyoruz. Bu işin gelişmişlikle, batı medeniyeti ile alakası yok. Bu işin organizasyonla alakası yok. Bu anlamda ben orman teşkilatımıza teşekkür ediyorum.