Arabaların ömürlerini uzatabilmek aynı zamanda temiz kalmalarını sağlayabilmek adına düzenli aralıklarda araçlarını temizlenmesi gerekir.  Bu nedenle araba yıkama makinesi gibi ürünler ile araçların yıkanması durumu söz konusu olur. 

Bu tür makineler belirlenen oranlarda basınç sağlayan ve sadece araç yıkamak için üretilmiş olan özel ürünlerdir.  Farklı bar oranları sayesinde basınçlı yıkama olarak da adlandırılan araba yıkama makinesi çeşitleri ufak boyutları sayesinde her türlü ortamda rahatlıkla ve güvenle kullanılabilecek ürünlerdir.

1 Araç Kaç Litre Su İle Yıkanır?

Piyasa içerisinde araba yıkama makinesi adı altında birçok ürün satılır.  Bu ürünlerin  basınç boyutları, ürünün özellikleri  ve kapladığı alan göz önünde bulundurularak fiyatlandırılır.  Aynı zamanda basınçlı yıkama makinesi çeşitleri araçlar dışında kaldırımların temizlenmesi ve duvarların temizlenmesi işlemlerinde de rahatlıkla kullanılabildiği görülür. 

Basınç makinası uygun ayarlamaların yapılması ile birlikte ortalama olarak saatte 100 araç yıkayabilir durumdadır. En büyük özelliği ise geri dönüşüm yaparak oldukça fazla su tasarrufu sağlıyor olmasıdır. Normal yıkama yaparken ortalama olarak 110 litre su kullanılırken bu makineler sayesinde kullanılan suyun ortalama %95 i geri dönüştürülmektedir.

Basınçlı Su Makinesi Nasıl Çalışır?

Ayarlanabilen ürünler olduğundan dolayı araçlarda kullanım yapılmadan önce bar seviyelerinin düzenlenmesi gerekir.  Özel  ve güçlü motoru sayesinde tazyikli suyun dışarı atılması ile  araç yıkama işlemi sağlanır. Şebeke ya da kuyu suyu kullanılabilir. Aynı zamanda özel temizleme filtreleri sayesinde her türlü katı atığın biriktirilmesi için tasarlanmış olan ürünlerdir. Herhangi bir tortu ya da kumlanma yapmaz.

Araba Yıkama Makinesi Kullanırken Dikkat Edilecek Hususlar

Yüksek  basınçlara maruz kalmamak adına insanlar ve hayvanlar üzerinde denenmemelidir.  Hızlı ve yüksek seviyede suyun dışarıya atılması durumundan kaynaklı yıpranma ve aşınma durumu söz konusu olacağından Sabit bir yere tutulmaması konusunda da  dikkatli olmalıdır.

Bu tür  basınçlı yıkama makinası çeşitlerini  araç yıkama yerlerinde,  Benzin istasyonlarında  ve temizlik şirketlerinde görmek mümkündür.  İhtiyacınız olan her türlü araba yıkama makinesi ve çeşitlerini ulaşabilmek için https://www.sanayiden.com/temizlik-makinalari-makina-sanayi-sanayi-urunleri internet adresinde tıklayabilir detaylı olarak bilgi alabilirsiniz.  Yüzlerce çeşit içerisinde  bütçenize en uygun olan basınçlı yıkama makinası seçeneklerini güvenle değerlendirebilirsiniz.